Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Besseling bij beste tien in Praag

Trio door in Tsjechië, drie leiders in Ierland

Drie van de zeven landgenoten die deze week afreisden naar Praag om deel te nemen aan het Praag Golf Challenge hebben nog twee dagen om hun positie in het klassement te verbeteren. Wil Besseling, Lars van Meijel en Darius van Driel haalden de cut. Voor Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton, Daan Huizing en Robbie van West zit de wedstrijd er na 36 holes op.

Van het trio dat zich wel plaatste voor de tweede helft van het toernooi, heeft Wil Besseling de beste papieren voor een topnotering. Sterker, na rondes in 68 (R1) en 69 slagen (R2) staat de Noord-Hollander op de gedeeld tiende plaats. En dat niet alleen, met een totaalscore van zeven onder par bedraagt de achterstand op koploper Jack Senior slechts drie slagen.

Lars van Meijel is de tweede Nederlander op het leaderboard. De Brabander deelt de 21ste plaats, maar gebruikte slechts één slag meer Besseling. Met twee keer een 69 (donderdag onder meer dankzij een eagle op hole 11, vrijdag mede dankzij een birdietreintje direct na de turn) staat hij op -6 en ook Van Meijel heeft daarmee de top van het veld nog in het vizier. 

Dat kan zelfs gezegd worden van Darius van Driel. De Zuid-Hollander, slechts 185ste op de Order of Merit haalde voor de derde keer dit seizoen het weekend en mag als gedeeld 32ste en met een score van -5 ook nog aspiraties koesteren op een topnotering en eindelijk een goede cheque in een tot nu toe moeizaam seizoen.

Jurrian van der Vaart (T72), Daan Huizing (T81), Reinier Saxton (T93) en Robbie van West (T100) zullen daar op zijn minst een week op moeten wachten, zij misten de cut.

Leaderboard

Europese Tour

Wie niet van linksgolf houdt heeft deze week niets te zoeken op de Europese Tour. Het Iers Open is een klassiek voorbeeld van de meest traditionele vorm van golf die er is. Harde gele fairways, hoge rough, diepe bunkers, het is - voor de liefhebber - een feest op het prachtige Ballyliffin.

Toch zijn het geen traditionele linksspelers die het veld halverwege de wedstrijd aanvoeren. Erik van Rooyen, Matthieu Pavon en Ryan Fox staat met -8 aan de leiding

Leaderboard

Gerelateerd nieuws