Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Amerikaanse droom Van Dam spat uiteen: 'Dit komt hard aan'

Nederlandse mist cut en kaart voor LPGA

Een ronde ruim onder par was nodig voor Anne van Dam om haar droom op een tourkaart voor 2018 nog een beetje in leven te houden. 

Na haar uitstekende openingsronde was de speelster van de LET na een 81 en een 75 ver weg gezakt in het klassement, en een ronde in vier of vijf onder par was pure noodzaak om in elk geval de cut te halen.

Zover kwam het niet, ze kwam zelfs niet in de buurt. 

Opnieuw leverde de Arnhemse een scorekaart in met daarop een 75 (+3). Niet een keer won ze een slag op de vierde dag van het kwalificatietoernooi, terwijl ze wel vier bogeys maakte. Met een totaal van elf boven par eindigde ze op de 112e plaats, zeven slagen buiten de cutline waardoor haar droom om volgend jaar op de LPGA te spelen bruut uiteen spatte.

'Dit was niet waarvoor ik hier naartoe ben gekomen en had ik ook zeker niet verwacht', baalde Van Dam stevig na afloop. Mijn lange spel was echt gewoon goed de laatste vier dagen, dat was precies waar ik het hebben wilde deze week. Ik raak zeventien, vijftien, zestien en zeventien greens de afgelopen dagen en die greens waren niet bepaald groot hier.'

'Ik heb de hele week misschien drie mindere ballen geslagen en mezelf enorm veel kansen gegeven maar ik heb ook echt zo enorm slecht staan putten. Dit komt wel even heel hard aan nu. Dit is echt enorm teleurstellend', aldus Van Dam die haar hele jaar had afgestemd op deze week.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws