Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Tour

Alleen Lafeber heeft nog een kans

Maarten Lafeber heeft als enige Nederlander de cut gehaald tijdens de laatste fase van het kwalificatietoernooi van de Europese Tour.

De 43-jarige routinier speelt deze week op de twee banen van de Lumine Golfclub bij het Spaanse Tarragona voor de zesde keer de zogenaamde final stage, de 108-holes marathon met 25 startbewijzen voor de Europese Tour als inzet.

Met nog twee ronden te gaan, staat Lafeber – die in 1997 en 2011 ‘slaagde’ voor dit examen – met een totaal van vier onder par vijftigste. Hij moet de laatste 36 holes in ongeveer vier onder spelen om een kans te maken op het speelrecht voor het allerhoogste niveau van het Europese golf.

Ronde vier werkte Maarten Lafeber in 68 slagen af. Daarmee haalde hij de cut ruim. Maar dat is dus pas de eerste stap op weg naar een mogelijke terugkeer op de Europese Tour.

Daan Huizing is komend jaar voor het vierde achtereenvolgende seizoen aangewezen op de Challenge Tour. De 27-jarige speler uit Soest miste ruim de cut.

Huizing speelde de vierde ronde in 73 slagen om op een totaal van +2 te komen.

Hoewel Daan Huizing op de tweede negen van de Hills Course drie birdies maakte, werden een bogey op dertien en een double bogey op de par-5 zestiende hem fataal.

Ook Jurrian van der Vaart redde het niet. Hij opende het toernooi met een strakke 69, maar kwam daarna niet meer onder de 70.

Van der Vaart speelde de vierde ronde – op de Lakes Course – in 71 slagen (met twee bogeys op de laatste vier holes) maar daarmee kwam hij niet verder dan een totaal van +3.

Ook Jurrian van der Vaart zal in 2018 (weer) op de Challenge Tour moeten spelen.

De ‘halve’ Nederlander Johannes Veerman werd eveneens uitgeschakeld. Met een vierde ronde in 73 slagen kreeg hij een totaal van +3 achter zijn naam. Grote boosdoener was de triple bogey 8 die Veerman op de par-5 zestiende van de Lakes Course liet noteren.

Johannes Veerman heeft nu in ieder geval wel voldoende tijd om terug te keren naar het Verre Oosten. Volgende week mag hij het Hong Kong Open spelen, een wedstrijd die meetelt voor de Europese en de Aziatische Tour.

Live Scoring via website Europese Tour

 

 

Gerelateerd nieuws