Door: Foeke Collet
Equipment

Wilson C300 ijzers met 'Power Holes'

De nieuwe C300 en C300 Forged ijzers van Wilson Staff hebben sleuven rond het clubblad om de balsnelheid en vergevingsgezindheid te maximaliseren.

De strategisch geplaatste 'Power Holes' minimaliseren het contact tussen de body en het clubblad, waardoor het laatste zeer flexibel is. Hierdoor blijft de balsnelheid ook op peil als je de bal naast de sweetspot raakt.

 

 

Wilson gebruikte deze technologie ook eerder, maar bij de C300 ijzers is voor het eerst gekozen voor een dubbel rij 'Power Holes' in de zool, wat de flexibiliteit vergroot en de clubs volgens Wilson nog vergevingsgezinder maakt. Met de gaten in de teen en de toplijn komt het totaal op tien, terwijl dat er in de vorige generatie acht waren. Ze zijn allemaal gevuld met urethaan.

 

De C in de naam staat voor 'Crossover', waarmee Wilson de mid- tot hoge handicapper bedoelt die wel afstand en accuratesse wenst, maar dan verpakt is een speelbaar, midsize clubhoofd.

Er is ook een gesmede versie beschikbaar, die afstand en gevoel combineert. De C300 Forged ijzers zijn gemaakt van zacht koolstofstaal, voor een zachter gevoel en meer feedback. Ook is het clubhoofd net iets kleiner en hebben ze minder offset.

 

Daarnaast zijn de lofts zwakker en genereren ze meer spin dan de normale C300 ijzers, wat meer mogelijkheden biedt om de bal te manoeuvreren. Allemaal zaken die de betere speler zullen aanspreken.

De 'Power Holes' zitten bij dit ijzer alleen in de zool en de teen, zodat je ze bij het adresseren niet ziet, terwijl je wel de extra lengte krijgt als je de sweetspot mist. Het ijzer-9 en de pitchingwedge van de C300 Forged hebben geen gaten en zijn dus een klassieke forged cavity back.

 

Beide sets zijn uitgerust met een Lamkin Crossline 2 grip, die iets groter en zachter is om te voorkomen dat je gaat knijpen. Ook de KBS Tour stalen shafts en Fujikura Speeder graphite shafts zijn stabiel en van hoge kwaliteit.

Ook de C300 driver, woods en hybrides zijn sinds dit seizoen uitgerust met de Power Holes.

Prijs (7 ijzers): € 750,- (C300 staal), € 850,- (C300 graphite), € 850,- (C300 Forged staal), € 916,- (C300 Forged graphite)

www.wilson.com

Gerelateerd nieuws