Door: Foeke Collet
Equipment

Titleist TS drivers in de goedkeuringsfase

Deze week zien we in het U.S. Open spelers van Titleist in actie met de nieuwe TS drivers. Wij moeten tot het najaar wachten.

 

Je kunt er bij Titleist de klok op gelijk zetten: elke twee jaar komt de producent met nieuwe clubs. In de even jaren zijn dat ijzers (recent de 718 lijn) en in de oneven jaren zijn het metal woods, al worden de clubs meestal in het najaar ervoor geïntroduceerd.

Voor volgend seizoen staan er dus nieuwe drivers en woods op het programma. Na de 913 en 915 en 917 drivers zat iedereen logischerwijs te wachten op 919 modellen, maar de golfsport staat altijd garant voor verrassingen en Titleist koos voor de naam TS.

 

 

Ook zijn ze in vergelijking met andere jaren redelijk vroeg. Sinds deze week staan er een TS2 en een TS3 driver op de USGA-lijst van legale clubs, zodat staff players als Justin Thomas en Jimmy Walker ze tijdens het U.S. Open op Shinnecock Hills kunnen gebruiken.

Dat is een groot podium voor de introductie van een nieuwe driver. Titleist heeft er kennelijk het volste vertrouwen in heeft dat hun topspelers de nieuweling in de tas stoppen. En dat doen ze alleen als de TS beter presteert dan zijn voorganger. De eerste feedback van de pro's zal dus positief zijn geweest.

 

 

Justin Thomas en Jimmy Walker twitterden gisteren al 'teasers' de wereld in, en daar zal de gewone sterveling het vooralsnog mee moeten doen. Voordat we nieuwe producten in de winkel vinden, heeft Titleist namelijk altijd een uitgebreid 'validation process'.

In deze 'goedkeuringsfase' gebruiken tourspelers de nieuwe producten en geven ze feedback aan de designers. Op deze manier wil Titleist zich ervan verzekeren dat de clubs 'op het gebied van innovatie, prestatie en kwaliteit voldoen aan de eisen die bij het merk horen'.

Dit proces zal de komende weken en maanden worden uitgebreid naar de verschillende tours over de hele wereld, om zoveel mogelijk feedback en data te verzamelen.

 

 

En wanneer mogen de gewone stervelingen met de TS drivers aan de slag?

Titleist fans zullen waarschijnlijk tot het najaar geduld moeten hebben voordat de nieuwe drivers verkrijgbaar zijn, maar als wij er eerder mee aan de slag mogen, horen jullie natuurlijk meteen van ons.

 

Gerelateerd nieuws