Door: Foeke Collet
Equipment

TaylorMade TP Red putters

Jason Day, Dustin Johnson, Sergio Garcia en Jon Rahm behaalden grote successen met de rode TaylorMade Spider putter, en het is dan ook niet vreemd dat de producent een volledige lijn rode putters introduceert: de TP Red Collection.

 

En het succesverhaal gaat gewoon door: Justin Rose won twee weken op rij met een rode TP Red Ardmore 2 putter in zijn tas. Toeval? Of is er iets bijzonders aan de kleur rood?

Volgens TaylorMade zit er geen wetenschappelijk studie achter de kleurkeuze. 'Jason Day kwam ermee, omdat hij vond dat rood een duidelijk contrast met de green gaf en het hielp hem – in combinatie me de witte lijnen – bij het oplijnen', zegt Bill Price, senior director putters en wedges bij TaylorMade.

 

 

Dat puur is afgegaan op de zintuigen van Day betekent echter niet dat er geen wetenschappelijke basis is voor het succes van de kleur. Technisch gezien is het niet de meest zichtbare kleur, maar rode dingen lijken dichterbij dan ze in werkelijkheid zijn, waardoor ze onze aandacht trekken – daarom is de kleur zo effectief in stoplichten.

Ook zou rood ons helpen om te focussen, wat je accurater maakt en je aandacht voor detail vergroot. Dit alles zou kunnen verklaren waarom rode putters op dit moment zo succesvol zijn. Wat de reden ook is, TaylorMade, Odyssey en EVNRoll laten zo'n buitenkansje niet liggen en hebben op dit moment allemaal een lijn rode putters in de schappen staan.

 

 

Terug naar de nieuwe TP Red Collection van TaylorMade. De lijn bestaat uit zes malletputters van gefreesd 304 roestvrijstaal met een rode finish en witte oplijnstrepen. Het clubhoofd weegt 355 gram, heeft 3,5º loft en een lie-angle van 70º.

De zoolgewichten kunnen worden verwisseld en de groeven van de Pure Roll insert geven de bal topspin, waardoor deze snel gaat rollen en beter zijn lijn houdt. De aluminium insert heeft een stevig gevoel voor optimale feedback.

De TP Red putters liggen vanaf 16 oktober in de winkel. Ze zijn allemaal voorzien van een Super Stroke Pistol GTR 1.0 grip.

Prijs: € 289,-

www.taylormadegolf.com

 

 

Gerelateerd nieuws