Door: Foeke Collet
Equipment

Getest: TaylorMade Spider Mini putter

Het jongste broertje van de succesvolle Spider familie is 15 procent kleiner en zijn vleugels zijn 'geknipt', maar hij blijft net zo stabiel.

 

De originele Spider putter betekende voor TaylorMade de grote doorbraak op puttergebied. Door zijn opvallende 'vleugels' werd hij wel vergeleken met het Starship Enterprise, maar de forse mallet was extreem stabiel.

 

Een succesmodel krijgt altijd familie en de toe-hang Spider Tour versie (links) veroverde de afgelopen jaren een plek in de tas van talloze tourspelers, waaronder Jason Day, Dustin Johnson, Sergio Garcia en Joost Luiten. En nu is er dus de iets compactere Spider Mini (rechts), bij wie de vleugels zijn verdwenen zonder dat er is ingeleverd op stabiliteit.

De Spider Mini is 15 procent kleiner dan het origineel en heeft een meer gestroomlijnd, minimalistisch design. Dankzij stalen gewichten gewichten die in de achterkant van het clubhoofd zijn gegoten, biedt de nieuweling echter nog steeds dezelfde stabiliteit (MOI).

 

Het zwaartepunt is meer naar voren komen te liggen (3 in plaats van 3,7 centimeter van de leading edge), wat het volgens TaylorMade makkelijker maakt om het clubhoofd tijdens impact te releasen – meer zoals bij een blade putter.

De T-vormige zichtlijnen helpen bij het oplijnen en haaks op het doel krijgen van het clubblad. Ze imiteren de diepte van een blade putter, zodat spelers wel de stabiliteit krijgen zonder dat ze het gevoel hebben dat ze met een grote mallet spelen – aldus de ontwerpers

 

De Pure Roll aluminium insert heeft 45º groeven om de bal topspin te geven en snel aan het rollen te krijgen, gecombineerd met een polymeer voor een solide gevoel. Bij het rode clubhoofd is de insert zwart, bij de witte versie is hij rood.

De Spider Mini is alleen verkrijgbaar voor rechtshandige golfers, met een double bend shaft (33, 34 of 35 inch) en een SuperStroke Pistol GTR 1.0 grip.

Prijs: € 329,-

www.taylormadegolf.com

 

Golfers Magazine zegt: 'De originele Spider putter was zo stabiel dat je probeerde te vergeten dat je stond te putten met het 'Starship Enterprise'. De toe-hangSpider Tour was compacter maar niet veel mooier en dus gingen de designers weer terug naar de tekentafel.'

'Het resultaat is de face-balanced Spider Mini; zonder 'uitlaten' en mét de stabiliteit die we intussen gewend zijn. Het is niet de enige vooruitgang. TaylorMade heeft de kunststof insert vervangen door een aluminium versie, die beter voelt en klinkt. Hierdoor krijg je meer feedback over het balcontact, wat ons extra vertrouwen geeft.'

'De Mini oogt compact, in eerste instantie misschien wel té compact voor de amateurgolfer, maar hij blijkt minimaal zo consistent als de Tour. Als je op de green alle hulp nodig hebt die er beschikbaar is, dan blijf de originele Spider onverslaanbaar, maar met een iets consistentere stroke is de mooie Mini een betrouwbaar alternatief.'

 

 

Gerelateerd nieuws