Door: Foeke Collet
Equipment

TaylorMade M5 en M6 ijzers met steunbalk

Door de boven- en onderkant van de M5 en M6 ijzers via een steunbalk met elkaar te verbinden heeft TaylorMade de balsnelheid verhoogd en het geluid en gevoel verbeterd.

 

De zogenoemde Speed Bridge (dat klinkt indrukwekkender dan steunbalk) verbindt de zool en de toplijn aan de achterkant van het clubhoofd aan elkaar.

Dit komt niet alleen het geluid en gevoel ten goede, maar maakt het design ook stijver waardoor de Speed Pocket in de zool flexibeler gemaakt kon worden om nog meer balsnelheid te genereren.

 

De zoolsleuf zit de onderkant zelfs helemaal los van de zool (TaylorMade noemt dit een thru-slot), waardoor het clubblad fungeert als een soort springplank en de maximale flexibiliteit lager komt te zitten. Dit maakt de Speed Pocket effectiever, waardoor hij zorgt voor meer balsnelheid over een groter oppervlak.

 

Achter het clubblad zit een dempende insert in de zool die bij impact mee veert en vibraties dempt. Ook zorgt deze Hybrar demper voor een beter geluid.

 

TaylorMade schaart zowel de M5 (links) als de M6 onder de game-improvement ijzers, maar de oversized M6 richt zich op mid tot hoge handicappers terwijl de compactere M5 de betere golfer wat extra vergevingsgezindheid en balsnelheid biedt.

 

De M6 heeft een zeer laag zwaartepunt, wat resulteert in een hoge balvlucht, zelfs als je de bal dun (ofwel laag op het clubblad) raakt. Het dunne, flexibele clubblad zorgt voor veel lengte en in de lange ijzers (4-7) wordt de balsnelheid nog verder opgeschroefd dankzij de zoolsleuf.

De toplijn is robuust en de offset neemt toe naarmate de ijzers langer worden, wat een slice tegen gaat en helpt om de bal de lucht in te krijgen.

 

De M5 combineert speelbaarheid met vergevingsgezindheid en biedt lage tot mid-handicappers gevoel, accuratesse en afstand. Ook hier zorgt de Speed Pocket in de lange ijzers (4-7) voor extra balsnelheid en hulp bij dun geraakte ballen.

Er is een gewicht van wolfraam gebruikt om het zwaartepunt naar beneden de krijgen en de balvlucht te optimaliseren.

Een gekromde leading-edge (de voorkant van de zool) moet het contact met de ondergrond verbeteren. De zool is nog steeds genereus, maar de toplijn is smaller dan bij de M6 en de compacte ijzers hebben ook minder offset. Bij de M5 zit de gewichtsbesparende inkepingen in de hosel alleen aan de achterkant, zodat je ze bij het adresseren niet ziet.

De M5 en M6 ijzers liggen vanaf half februari in de winkel.

Prijs (7 ijzers): € 999,- (staal), € 1149,- (graphite)

www.taylormadegolf.com

 

Gerelateerd nieuws