Door: Foeke Collet
Equipment

TaylorMade M3 en M4 ijzers met 'ribben'

De M3 en M4 ijzers zijn uitgerust met interne 'ribben' die de structuur van het clubhoofd verstevigen, waardoor er volgens TaylorMade meer energie op de bal wordt overgedragen.

 

Bij impact wordt maar een deel van de energie van het clubhoofd op de bal overgedragen; de flex van het clubblad die niet direct op het punt van impact ligt, is verloren energie.

Bij de M3 en M4 ijzers heeft TaylorMade heeft het Coefficient of Restitution (COR) – of trampoline-effect van het clubblad efficiënter gemaakt door het clubhoofd aan de zijkanten te voorzien van interne ribben. Hier wordt het clubblad dus stijver.

 

Deze zogenaamde RibCor technologie werkt samen met de bekende sleuven in het clubblad (Face Slots) om de energieoverdracht te verbeteren – of beter gezegd, het energieverlies te beperken als je de sweetspot mist. Zo lever je bij slecht balcontact minder afstand en accuratesse in.

Naast versteviging van het clubhoofd werken de ribben ook mee om het geluid en gevoel te verbeteren. En omdat ze in de hiel en teen zijn geplaatst, zit er meer gewicht aan de zijkanten en zjjn de ijzers ook stabieler dan hun voorgangers (hoger MOI).

 

De M4 is de opvolger van de M2 en biedt maximale lengte met een hoge balvlucht en veel vergevingsgezindheid (24% hoger MOI). De sleuven in de zool en het clubblad zijn geoptimaliseerd om de balsnelheid over het hele clubblad op peil te houden.

Ook de brede zool en toplijn, de forse offset en het toenemende formaat van het clubhoofd bij de lange ijzers zorgen ervoor dat deze game-improver zeer makkelijk slaat.

 

De M3 volgt in de voetsporen van de M1 en is een gegoten cavity back voor de midden tot lage handicapper. De ijzers zijn uitgerust met dezelfde technologie als de M4, maar met een dunnere zool, toplijn en Speed Pocket, een rechtere leading-edge, minder offset en een iets compacter clubhoofd is het uiterlijk aantrekkelijker voor de betere golfer.

Bij de lange ijzers (3-7) zit er een 15-grams gewicht van wolfraam in de teen om de stabiliteit te bevorderen. Ook de Face Slots zijn alleen in de lange ijzers te vinden.

Prijs (7 ijzers): € 899,- (M4 staal), € 999,- (M4 graphite), € 1049,- (M3 staal), € 1249,- (M3 graphite)

www.taylormadegolf.com

Gerelateerd nieuws