Door: Foeke Collet
Equipment

Scotty Cameron Phantom X putters: futuristisch

De negen nieuwe Phanton X mallets zien er niet alleen futuristisch uit, het zijn de meest high-tech putters die Scotty Cameron ooit maakte.

 

 

De Phantom X mallets zijn gemaakt van zeer precies gefreesde componenten van staal en aluminium, waardoor de gewichtsverdeling kon worden geoptimaliseerd (hoog MOI).

Ze zijn iets compacter dan hun voorgangers (de Futura lijn) en hebben een laag profiel, maar geven nog steeds veel vertrouwen bij het adresseren en volop stabiliteit.

 

Het clubblad is van solide 6061 aluminium dat door zijn hoge kwaliteit ook in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt. Het geanodiseerde, zwarte aluminium loopt door in de achterkant (flange) van de mallets, wat zorgt voor veel feedback terwijl je wel het gewenste zachte gevoel houdt.

 

Qua oplijnen kun je kiezen uit meerdere set-ups die populair zijn op de tour, waaronder doorlopende lijnen van de leading-edge naar achteren, drie simpele stippen, een verhoogde of juist lage achterkant, en een brede of 'verdwijnende' toplijn.

 

Er zijn negen modellen beschikbaar met vijf verschillende clubhoofden en drie verschillende opties wat betreft de buiging van de shaft: een lage knik, hoge knik of recht.

Ook kun je kiezen voor meer of minder offset (hoe ver staat het clubblad achter de shaft) en de mate van toe-hang, die een boog in je puttingstroke stimuleert.

 

De Phantom X lijn betekent het debuut van een nieuwe Pistolero Plus grip, waarbij de onderkant dikker is dan bij zijn voorganger.

De putters liggen vanaf 12 april in de winkel.

Prijs: € 469,-

www.scottycameron.com

 

 

Gerelateerd nieuws