Door: Foeke Collet
Equipment

Ping najaarscollectie: isolerend en licht

Het geheime wapen van de Ping winterkleding is een speciale vezel die extreem licht is, maar hoge isolerende eigenschappen heeft.

 

Voor de nieuwe najaarscollectie intensiveerde Ping de samenwerking met PrimaLoft, producent van isolerende materialen.

Het resultaat is een microvezel die is gebonden aan 'aerogel', een zeer licht maar extreem isolerend materiaal dat door NASA werd ontwikkeld en gebruikt in ruimtepakken. Door zijn poreuze structuur bestaat het voor meer dan 95 procent uit lucht en het is het lichtste solide materiaal dat er bestaat.

In gewone taal: het weegt niets en heeft maar heel weinig volume, terwijl het wel een barrière tegen de kou creëert.

 

Deze zogenoemde PrimaLoft Gold Insulation with CrossCore Technology (je mag de naam direct weer vergeten) vind je terug in het Norse PrimaLoft Vest (€ 160), waardoor dit dun en extreem licht is, maar je wel warm houdt.

De finish stoot water af en je kunt 'm ook binnenstebuiten dragen, waardoor hij blauw is in plaats van zwart. Je bergt 'm op in een van zijn eigen zakken, wat resulteert in een minuscuul pakketje dat nauwelijks ruimte in je tas inneemt.

 

Heb je toch liever mouwen, dan komt je terecht bij het Norse PrimaLoft Jacket II (€ 220) en Norse Primaloft Zoned Jacket II (€ 190). Ook deze houden je warm en zijn waterafstotend, terwijl ze wel goed ademen en je dus niet gaat zweten.

Wordt het écht nat, dan zijn de bovenstaande SensorWarm kledingstukken goed te combineren met het SensorDry 2.5 regenjack (€ 290) en de bijpassende broek (€ 205).

 

De waterdichte stof is extreem licht, dun en rekbaar, zodat je het tijdens de swing nauwelijks voelt, terwijl je wel volledig beschermd wordt tegen de wind en regen.

 

De lijn voor dames is net zo uitgebreid en maakt gebruik van de dezelfde materialen en technologieën.

 

Het Oslo PrimaLoft Vest III (€ 160) is ook uitgerust met de eerder genoemde aerogel, waardoor met een minimaal volume maximale warmte wordt bereikt.

Ook het getailleerde Oslo PrimaLoft Jacket II (€ 220) is isolerend, waterafstotend, stretch en licht, terwijl het Star hybride jack (€ 125) een isolerend voorpaneel combineerd met een achterkant van geborstelde fleece. Bij de mannen luistert dit jack naar de naam Breaker (€ 115).

 

De vrouwenlijn wordt gecompleteerd met de 1/2 zip Super Nova (€ 80), een vocht afvoerende, sneldrogende en kreukvrije top uit de SensorCool serie, die weer goed is te combineren met de eerder genoemde isolerende lagen.

www.pingcollection.co.uk