Door: Foeke Collet
Equipment

Ping Glide Forged wedge

De gesmede Glide Forged wedges bieden een zacht gevoel, volop spin en speelbaarheid, en een compact, klassiek design.

 

Een gesmede club van Ping? Het familiebedrijf uit Phoenix is beroemd geworden met zijn vergevingsgezinde, gegoten (cast) cavityback ijzers, maar het is niet de eerste keer dat ze zich op de forged markt begeven.

In 2010 en 2012 werden er Anser Forged ijzers uitgebracht en er verscheen ook een gesmede wedge in deze lijn. Maar je kunt beslist zeggen dat een gesmede club bij Ping de uitzondering op de regel is.

 

Na meerdere gegoten versies van de Glide wedge, is er nu dus een gesmeed exemplaar. De verschillen: hij is compacter, voelt zachter en is veelzijdiger door zijn blade-design met scherpe leading-edge, afgeronde hiel en taps toelopende hosel.

Daarvoor lever je natuurlijk wel de nodige vergevingsgezindheid in ten opzichte van zijn grotere cavityback broer, al is de Glide Forged dankzij een teengewicht van wolfraam (dat als tegengewicht dient voor de hosel) nog redelijk stabiel bij contact naast de sweetspot.

Het blijft echter een wedge voor de tourspeler en lage handicapper.

 

De groeven zijn machinaal gefreesd, wat resulteert in scherpere randen. Hierdoor hebben ze bij impact beter contact met de cover van de bal, waardoor je meer frictie en spin krijgt en een gecontroleerde balvlucht. 'Daar zijn de tourspelers zeer enthousiast over", aldus aldus Ping CEO John K. Solheim.

'Alles bij de Glide Forged wedge staat in het teken van kwaliteit en prestatie. Van het 8620 koolstofstalen clubhoofd voor een zacht gevoel, via het wolframen teengewicht voor extra stabiliteit, tot het visueel aantrekkelijke freespatroon op de achterkant.'

Er zijn zes loft beschikbaar, van 50 tot 60 graden, in tien verschillende lie-angles en met één bounce per loft (van 10 tot 8 graden).

Prijs: € 239,-

www.ping.com

 

 

Gerelateerd nieuws