Door: Foeke Collet
Equipment

Ping Glide 3.0 wedge: voelt beter, spint meer

De derde generatie Glide wedges is lichter, slaat makkelijker en genereert meer spin dan zijn voorganger. Er zijn vier sole grinds beschikbaar.

 

Elk onderdeel van de Glide 3.0 is ontwikkeld om te helpen bij het korte spel. De grip is langer, zodat je de wedge korter kunt vastpakken. De Hydropearl 2.0 chromen finish stoot water af en helpt om soepeler door het gras te snijden. Het totale design is lichter voor accuratesse rond de green. En door de keuze uit vier verschillende sole grinds kan de wedge worden gefit voor verschillende soorten swings en speelcondities.

 

De insert van elastomeer in de cavity – Ping noemt dit de Custom Tuning Port (CTP) – is groter en zachter gemaakt (net als bij de i210 ijzers), wat resulteert in een beter gevoel bij impact.

Dit ontwerp zorgt ook voor extra vergevingsgezindheid (hoger MOI) en een hoger zwaartepunt waardoor je een wat lagere balvlucht met meer spin krijgt. Dit moet de controle rond en naar de green verbeteren.

 

'De Glide 3.0 wedge combineert een players-design met game-improvement technologie', aldus John K. Solheim, CEO van Ping. 'Bij het adresseren ziet hij eruit als een tourwedge, maar hij is stabieler waardoor hij geschikt is voor een grote doelgroep.'

De groeven zijn gemaakt met een sleuvenfrees, waardoor ze scherpere hoeken hebben en beter contact met de cover van de bal maken. De hogere lofts (54º-60º) hebben onderop het clubblad nog een extra halve groef voor meer spin.

Naast de Standaard Sole (SS), Wide Sole (WS) en Thin Sole (TS) is er ook een Eye 2 Grind (onder). Het uitgesproken design heeft de bekende hoge teen van de originele Eye2 SW van bijna veertig jaar geleden en een smalle overgang naar de hosel, wat vooral uit de bunker nuttig kan zijn.

 

Solheim: 'We zien heel veel mogelijkheden voor wedgefitting. Met de nieuwe grinds en talloze loftopties (van 46º tot 60º) kan een fitter de wedges echt op maat krijgen om het korte spel te verbeteren.'

 

De SS heeft een mid-bounce zool met een aflopende hiel. Dit werkt het best bij een vlakke invalshoek, zowel uit het zand als van het gras.

De gewelfde WS heeft veel bounce en is het meest vergevingsgezind. Hij wordt aangeraden voor golfers met een steile swing die meestal op zachte ondergronden spelen,

De TS loopt sterk af en werkt goed van kale, harde liggingen en past het best bij een vlakke invalshoek.

Prijs: € 155 (staal), € 165 (graphite)

www.ping.com

 

 

Gerelateerd nieuws