Door: Foeke Collet
Equipment

Oscar Jacobson: stijl en prestaties

Het Zweedse merk heeft 114 jaar ervaring op het gebied van kleding ontwerpen en dat zie je terug in de nieuwe najaarscollectie met modieuze designs en technische materialen.

 

Je wilt als golfer in de herfst en winter goed beschermt zijn tegen de elementen, maar nog wel de bewegingsvrijheid hebben om een fatsoenlijke swing te maken. Dat is Oscar Jacobson gelukt met een stijlvolle kledinglijn die je zowel in als naast de baan kunt dragen.

Om golfers warm te houden zonder dat de kleding dik en zwaar wordt, hebben de designers gekozen voor het gebruik van PrimaLoft, een extreem licht maar zeer isolerend materiaal.

 

PrimaLoft wordt onder andere gebruikt in het Carson hybride jack (links), dat een isolerende body combineert met gehaakte mouwen. Zo houd je het bovenlichaam warm, terwijl je armen volle bewegingsvrijheid hebben.

Je kunt ook kiezen voor het mouwloze Caleb vest (rechts), dat goed kan worden gedragen onder een regenjack. Via de Zip-In technologie is het zelfs in het drielaagse, waterdichte Lawrie Pro shell jack te ritsen.

 

Voor de pullovers wordt extra fijn merino wol gebruikt, dat exclusief in een fabriek in Noord-Italië wordt gesponnen. Dit zeer zachte en dunne materiaal vind je terug in de onder meer de V-nek Wyatt en de quarter-zip Heron (links).

Ook zijn er hybride sweaters en pullovers die verschillende materialen – zoals katoen, wol, nylon en elastaan – combineren, om comfort, warmte en functionaliteit te optimaliseren. Voorbeeld hiervan is de Marshall full-zip (rechts).

De jacks, vesten, broeken, truien en polo's uit de wintercollectie van Oscar Jacobson zijn onder te verdelen in drie kleurthema's: Peformance is functioneel en moet een actieve levensstijl uitstralen; Urban is geïnspireerd op het rijke verleden van het Zweedse merk en laat modetrends zien; en Dynamic is wat speelser en opvallender.

www.oscarjacobson.com

 

Gerelateerd nieuws