Door: Foeke Collet
Equipment

Oscar Jacobsen najaarscollectie gaat voor 'Zip-In'

In de Oscar Jacobson najaarscollectie voor 2017 wordt gebruikt gemaakt van het isolerende materiaal Primaloft en de innovatieve 'Zip-In' technologie.

 

Oscar Jacobson maakt al 114 jaar kleding, waarvan de laatste vier decennia ook voor golfers. De ontwerpen zijn gebaseerd op 'Brits textielerfgoed, Italiaans design en Scandinavische eenvoud'. Ze beschermen je in de moeilijkste condities, maar die functionaliteit hoeft volgens het Zweedse merk niet ten koste te gaan van de stijl.

En perfect voorbeeld hiervan is het Caleb Vest, dat kan fungeren als 'mid layer' en als 'outer layer'. Dit mouwloze, lichtgewicht vest is gemaakt van dichtgewoven stof, die is uitgerust met het isolerende en admende Primaloft vulling.

 

Hierdoor voldoet de Caleb prima als buitenlaag op koele winterdagen, maar je kunt 'm ook in het Lawrie Pro regenjack ritsen als het nat wordt of de wind erg koud is. Dan fungeert het vest dus als warme tussenlaag. 'Zip-In' noemt Oscar Jacobson dit.

Ga je liever voor lange mouwen, dan is het – eveneens met Primaloft geïsoleerde – Brick Jacket een goede optie. Ook dit jack kan in de drielaags regenkleding van Oscar Jacobson geritst worden. Nog steeds te koud? Dan kun je er nog een isolerende basislaag aan toevoegen.

Daar gaat dus je excuus om deze winter niet te golfen...

 

Het Caleb Vest is verkrijgbaar in zwart, groen, een camouflagepatroon en verschillende tinten blauw. Bij het Brick Jacket kun je kiezen voor donkerblauw of zwart.

Prijs: € 150,- (Caleb vest), € 190,- (Brick Jacket)

www.oscarjacobson.com

 

Gerelateerd nieuws