Door: Foeke Collet
Equipment

Ook 'Power Holes' in de Wilson C300 metal woods

Voor het eerste heeft Wilson de van hun ijzers bekende 'Power Holes' ook geïntroduceerd in de nieuwe C300 driver, woods en hybrides. Het resultaat: meer balsnelheid en een grotere sweetspot.

'Power Holes' zijn met urethaan gevulde sleuven in de zool en kroon, die het clubblad flexibeler maken zodat het bij impact meer indeukt en terugveert. Volgens Wilson resulteert dit in meer balsnelheid over het hele slagvlak. Dus ook als je de bal niet in het midden raakt, is het resultaat nog heel behoorlijk. Wilson gebruikt ze zowel bij de C300 ijzers als bij de C300 woods.

 

De C300 driver heeft een klassiek design, maar het matte, rode clubhoofd zit vol technologie. Duidelijk zichtbaar zijn de 'Power Holes' achter het clubblad: twee bovenop en twee in de zool. Zij zorgen ervoor dat de balsnelheid op peil blijft als je de bal op de hiel of de teen raakt.

Daarnaast vind je in de zool drie verwisselbare gewichten van 6 en 2 gram, waarmee je het zwaartepunt kunt verplaatsen om een draw, fade of neutrale balvlucht te stimuleren.

De balvlucht is naar boven of beneden aan te passen via de hosel. De standaardlofts van 9º, 10,5º en 12º kun je in stapjes van een halve graad tot 1º verlagen en 2º verhogen.

 

De C300 fairwaywoods (13,5º, 15º en 18º) hebben zes 'Power Holes' en de C300 hybrides (17º, 20º en 23º) vijf. Beiden zijn uitgerust met verwisselbare gewichten en een aanpasbare hosel om de balvlucht te finetunen.

 

Met de C300 metal woods mikt Wilson op de betere golfer die zijn afstand wil maximaliseren door veel balsnelheid en relatief weinig spin. De hele lijn heeft standaard een Fujikura Speeder Pro shaft met Lamkin Crossline 2 grip

De C300 metal woods liggen eind januari 2018 in de winkel.

Prijs: € 430,- (driver), € 280,- (woods), € 250,- (hybrides)

www.wilson.com

Gerelateerd nieuws