Door: Foeke Collet
Equipment

Mizuno ST180 driver

'Niemand had verwacht dat de bal zo hard zou vertrekken en zo weinig zou spinnen', zeggen de designers van de Mizuno ST180 driver. 'Dat was een aangename verrassing.'

 

Met de JPX900 heeft Mizuno de meest aanpasbare driver van dit moment, maar voor 2018 pakken ze het wat simpeler aan. De ST180 driver gaat voor pure power.

Voor het eerst heeft Mizuno de 'Wave' zool (die we kennen van de woods en hybrides) in een driver geïntegreerd. Door het 'geribbelde' ontwerp krimpt deze bij impact in elkaar, om vervolgens weer uit te rekken, waarbij veel energie op de bal wordt overgebracht. En energie is balsnelheid.

 

De balsnelheid wordt nog verder verhoogt door een gesmeed titanium clubblad met verschillende diktes, terwijl een laag en naar voren geplaatst zwaartepunt zorgt voor extreem weinig spin. Die combinatie van veel balsnelheid en weinig spin belooft extreem lange drives.

'Dat was de grootste verrassing toen we gingen testen', aldus de designers. 'Je probeert het maximale uit een ontwerp te halen, maar niemand had verwacht dat de bal zo hard zou vertrekken en zo weinig zou spinnen.'

 

De 'Mizuno-blauwe' ST180 ligt in februari 2018 in de winkel, in zowel mannenversies (9,5º en 12,5º loft) als een damesmodel (12,5º). Met de aanpasbare hosel is de loft tot 4º aan te passen en de lie-angle tot 3º.

 

Ook de ST180 woods zijn uitgerust met de speciale zool om de balsnelheid te verhogen. Daarnaast wordt er met de Wave Sole Technology gewicht bespaard, dat vervolgens zoveel mogelijk richting het clubblad is geplaatst – wederom om de spin te minimaliseren en lengte te maximaliseren.

 

De woods hebben een dun clubblad van hard 1770 maragingstaal, wat volgens Mizuno zorgt voor veel balsnelheid en een strakke, gecontroleerde balvlucht. Het forse profiel van het clubhoofd staat garant voor veel vergevingsgezindheid.

De ST180 woods komen beschikbaar met 15º en 18º loft, voor zowel mannen als vrouwen. Net als bij de driver kun je met de aanpasbare hosel de loft en lie veranderen om de balvlucht te optimaliseren.

De lijn high-end shafts waar je (zonder bijbetalen) uit kunt kiezen, is uitgebreid.

Prijs: € 459,- (driver) / € 329,- (woods)

golf.mizunoeurope.com

 

Gerelateerd nieuws