Door: Foeke Collet
Equipment

G/Fore (hand)schoenen: kleur op de golfbaan

Met opvallende kleuren en uitgesproken designs probeert het jonge G/Fore de golfwereld te veroveren.

 

G/Fore werd in 2011 opgericht door modeketeneigenaar en golfgek Mossimo Giannulli, die tot zijn frustratie geen functionele, gekleurde golfhandschoenen kon vinden. De Amerikaan wil naar eigen zeggen meer lol en flair naar de golfbaan brengen, zonder de tradities in de sport uit het oog te verliezen.

Guannulli gaat er prat op dat hij alle prototypen handschoenen, schoenen en kleding zelf test, en geobsedeerd is door de details: 'Toen we begonnen met handschoenen maken, veranderden we alles bij elke vingertop, van de verfmethode tot de naden, tot we een product hadden dat de golfsport waard is.

 

G/Fore werd onlangs ingelijfd door het kledingmerk Peter Millar, dat met de jonge, meer uitgesproken designs zijn doelgroep hoopt te vergroten. Het Amerikaanse G/Fore hoopt op deze manier door te groeien naar de internationale markt en maakte deze intenties duidelijk met een lijn luxe golfschoenen, die onder andere worden gedragen door Phil Mickelson en Bubba Watson.

De laatste won onlangs zelfs zijn tiende titel op de PGA Tour is opvallende G/Fore Hightops (foto). 'Bubba is een uniek talent, die zich niet aan de norm houdt en een opwindende dimensie aan golf toevoegt', aldus Guannulli. 'Hij staat symbool voor wat we met G/Fore willen bereiken, namelijk kleur en persoonlijkheid naar de golfbaan brengen.'

Hieronder een aantal topmodellen uit de collectie voor dit seizoen.

De Disruptor combineert 'street fashion' met veel comfort en een simpele, elegante stijl. Het bovenwerk is van waterdicht volnerf kiezelsteenleer dat zwart of wit is geverfd, terwijl de flexibele buitenzool zowel steun als grip biedt.
Prijs: € 199,-

De Gallivanter wordt op de PGA Tour gedragen door Bubba en Phil. De schoen heeft een atletische pasvorm en een lichtgewicht zool met een op maat gemaakt spikeontwerp voor optimale grip. De schoen is beschikbaar in verschillende bovenwerkdesigns en met verschillende keuren.
Prijs: € 189,-

Een van de meest uitgesproken vrouwenmodellen is de Stud Cap Toe, die rubberen diamanten op de teen heeft. Net als de Gallivanter voor de heren is de dempende binnenzool voorzien van een antibacteriële coating en kan hij gewoon in de wasmachine.
Prijs: € 199,-

Naast schoenen heeft G/Fore een volledige lijn high-end golfhandschoenen (The Collection), waarvan de kleuren elke seizoen worden aangepast en uitgebreid. Ze zijn gemaakt van AA cabrettaleer, met veel oog voor kwaliteit, pasvorm en gevoel.
Prijs: € 32,50

G/Fore is in steeds meer winkels verkrijgbaar en online via www.trendygolf.com.

Bekijk het volledige assortiment op www.gfore.com.