Door: Foeke Collet
Equipment

Garmin CT-10 club tracking sensoren

Wil je precies wat de sterke en zwakke punten van je spel zijn? Garmin introduceert club tracking sensoren die elke slag automatisch volgen – van je eerste drive tot je laatste putt. Confronterend maar leerzaam.

 

Je draait de Approach CT-10 sensoren achter in de grip van je clubs en koppelt ze met een compatible Garmin golfhorloge. Het systeem onthoud elke slag, inclusief de gekozen clubs, geslagen afstanden en locaties.

Met deze statistieken weet je precies op welk gebied je vooruitgang maakt en waar er nog winst te behalen is. Hoeveel fairways en greens sla je per ronde? En hoe zit het met het korte spel? Ook is het zeer leerzaam om te weten hoe ver je gemiddeld met een club slaat, want veel golfers overschatten hun afstanden over het algemeen.

 

De sensoren zijn zo licht dat ze de swing en het swinggewicht van de club niet beïnvloeden. Ze werken met vervangbare batterijen die tot maximaal vier jaar mee gaan.

Je kunt kiezen uit een starterspakket met drie sensoren en voor de andere clubs vertrouwen op de AutoShot-functie van je Garmin golfhorloge. Hierbij worden chips en putts echter niet bijgehouden. Om alle beschikbare statistieken te verzamelen, moet je dus kiezen voor een volledige set en alle 14 clubs van een tracker voorzien.

 

Via de bijgewerkte Garmin Golf app kun je eenvoudig je scorekaart uploaden en prestaties analyseren met behulp van statistieken. Met Strokes Gained zie je hoeveel slagen je op een bepaalt gebied wint of verliest ten opzichte van andere spelers. Ook kun je jouw statistieken vergelijken met je connecties.

Prijs: € 300,- (14 sensoren), € 80,- (3 sensoren)

www.garmin.com/nl

 

 

Gerelateerd nieuws