Door: Foeke Collet
Equipment

Garmin Approach X10: terug naar de basis

Met de Approach X10 introduceert Garmin een gebruiksvriendelijk instapmodel gps-golfhorloge, dat je op ruim 41.000 banen helpt met de afstanden naar de green en hindernissen.

 

Garmin richt zich met de basic uitgeruste X10 op 'de beginnende golfer of de fervente speler die tijdens zijn ronde alleen de meest fundamentele data wil hebben'.

Het horloge heeft dus geen stappenteller of alarm en je krijgt geen notificaties van je smartphone (lekker rustig), maar het is licht, compact en comfortabel en heeft een duidelijk afleesbaar zwartwit touchscreen. Hierop vind je de afstanden tot de green (voor, midden en achter) en tot lay-up area's, doglegs en hindernissen als bunkers en water. Meer heb je toch niet nodig?

 

Er is informatie voorgeladen van 41.000 golfbanen wereldwijd en je krijgt zoals altijd bij Garmin levenslang gratis baanupdates, zodat je nooit achter de feiten aan loopt.

En stiekem kan de slechts 31 gram wegende Approach X10 toch net wat meer dan je denkt. Green View biedt een (simpele) afbeelding met de werkelijke lay-out van de green, waarop je ook nog eens handmatig de vlag kunt verplaatsen naar de positie van die dag. Zo krijg je zo secuur mogelijk het aantal meters dat je moet overbruggen.

Ook houdt de X10 het aantal slagen, putts en geslagen greens en fairways bij, en kun je (handmatig) berekenen hoe ver je verschillende clubs slaat. Een digitale scorekaart is ook geïntegreerd.

 

Daarnaast is het gps-horloge ook compatibel met de Garmin Golf app. Gebruikers kunnen het tegen elkaar opnemen, deelnemen aan wekelijkse leaderboarden en rankings, scores en handicaps vergelijken. Je kunt zelfs je eigen toernooitje organiseren.

In de gps-modus houdt de X10 het volgens Garmin tot 12 uur vol, wat indrukwekkend is. Je hoeft 'm dus niet voor elke ronde op te laden omdat je anders 'zonder prik' zit. In de gewone 'horlogemodus' gaat de batterij 23 dagen mee.

Met een waterdichtheid van 5 ATM heeft hij niets van een sneeuw- of regenbui en kun je 'm zelfs zonder gevolgen in een plas laten vallen.

Prijs: € 180,-

www.garmin.nl

Gerelateerd nieuws