Door: Foeke Collet
Equipment

Ecco Biom Hybrid 3

De Biom Hybrid 3 heeft een nieuwe Tri-Fi-Grip zool met drie verschillende zones voor stabiliteit, comfort en rotatie, het bovenwerk is van dun en flexibel yakleer, en hier tussenin zit een Gore-Tex membraam dat de schoen volledig waterdicht maakt.

Voor het feit dat de golfer maar liefst vijf jaar moest wachten op een nieuwe Biom Hybrid heeft Ecco een simpele verklaring: 'Als iets goed is en werkt, gaan we het niet veranderen tot we iets beters hebben', zegt Michael Waack, hoofd Golf bij de Deense schoenenfabrikant. 'Maar geduld wordt beloond: met de Biom Hybrid 3 bieden we nu echt verbeteringen.'

De meest opvallende daarvan is de Tri-Fi-Grip zool, die bestaat uit drie 'zones'. De eerste zit aan de buitenkant van de voorvoet en biedt extra stabiliteit omdat hij de schoen breder maakt. Zone 2 omvat het grootste deel van de zool en biedt grip in de baan en comfort erbuiten. In de hiel is een stuk van extra duurzaam materiaal toegevoegd, om slijtage te beperken als je met de schoen op straat loopt. In de teen vind je zone 3: kleinere, afgeronde noppen die de voorvoet tijdens de swing helpen met zijn roterende beweging.

 

Het bovenwerk van de Biom Hybrid 3 is gemaakt van yakleer. Het leefgebied van dit dier is zowel extreem koud als extreem warm, waardoor zijn huid heel stevig wordt. Hierdoor kan het leer dunner worden gemaakt, wat de schoen zeer zacht, flexibel en ademend maakt. De print van de Biom Hybrid 3 is via een speciaal proces aan het leer gebonden, waardoor deze er niet af slijt.

Rond de enkel en aan de bovenkant van de tong zitten twee lagen neopreen. Dit materiaal is rekbaar en zacht, waardoor de schoen zich comfortabel rond je voet sluit. Daarnaast droogt het extreem snel.

De leest is gebaseerd op de natuurlijke beweging van de voet (Natural Motion) en heeft een smalle hiel die de voet op zijn plaats houdt, zodat de voorvoet breder kan zijn en je tenen natuurlijk kunnen bewegen. De binnenzool verbetert de ademende eigenschappen van de schoen. Heb je brede voeten, dan kun je 'm eruit halen voor een betere pasvorm.

Alle performance schoenen van Ecco zijn komend seizoen uitgerust met Gore-Tex. Dit membraam houdt watermoleculen tegen – zodat de Biom Hybrid 3 honderd procent waterdicht is – terwijl de kleinere vochtmoleculen die je voeten produceren wel naar buiten kunnen, zodat je niet gaat zweten.

Net als alle andere schoenen uit de voorjaar/zomer 2018 collectie wordt de Biom Hybrid 3 geproduceerd in de eigen fabrieken van Ecco. De zool en het bovenwerk worden via FluidForm technologie, zonder naden of lijm, aan elkaar 'gesmolten', zodat een lichtgewicht schoen uit één stuk ontstaat.

Het vlaggenschip van Ecco Golf is er zowel voor mannen als vrouwen.

Prijs (heren): € 180,- / € 200,- (BOA-sluiting)

Prijs (dames): € 170,- / € 190,- (BOA-sluiting)

golf.ecco.com

 

 

 

Gerelateerd nieuws