Door: Foeke Collet
Equipment

Ecco Biom Cool Pro: ademend comfort

De Denen hebben al hun beschikbare technologieën in één schoen verwerkt en het resultaat mag er wezen.

 

 

Bij Ecco staat functionaliteit altijd voorop, gevolgd door de vorm. Dat is bij de nieuwe Biom Cool Pro niet anders, maar de technologieën zijn verwerkt in een aantrekkelijke, moderne sneakervorm.

Leek de eerste generatie ventilatiekanalen nog in de zool 'geboord', nu heeft de middenzool een volledig open structuur die visueel een stuk aantrekkelijker is. Het idee achter deze technologie is dat ook de onderkant van je voeten koel blijft.

 

Ook het diamantvormige design in het dunne yakleer vergroot de ademende eigenschappen van de schoen, terwijl hij er tevens lichter door wordt.

Ecco gebruikt yakleer voor zijn golfschoenen omdat de huid door de extreme omstandigheden waarin het dier leeft (zeer koud en extreem warm) heel sterk is. Daarom kan het zeer dun worden gesneden, wat het comfort en de ademende eigenschappen vergroot.

 

Frisse voeten is één ding, maar ze moeten natuurlijk wel droog blijven.

Daarvoor zorgt het volledig waterdichte GoreTex membraam. GoreTex heeft de eigenschap dat het warmte en zweet wel doorlaat, terwijl de (grotere) watermoleculen worden tegengehouden.

Het membraam omsluit de hele voet – GoreTex Surround noemt Ecco dit – wat verklaart hoe ook de zool zowel ademend als waterdicht kan zijn.

 

Net als de andere golfschoenen uit de succesvolle Biom collectie is de Biom Cool Pro gemaakt op een anatomische leest die de contouren van de voet volgt, zodat deze natuurlijk kan bewegen. Ook krijg je volop steun.

De Cool Pro bestaat in totaal uit vijftig componenten, maar omdat de zool in vloeibare vorm aan het bovenwerk wordt 'gesmolten' ontstaat een schoen uit één stuk. Het ontbreken van naden of lijm zorgt voor een duurzaam en flexibel design.

 

De hybride buitenzool loopt zowel in als naast de baan zeer comfortabel, terwijl het duurzame TPU nauwelijks slijt. Door het gebruik van drie zones met verschillende hardheden (Tri-Fi-grip) combineert de zool flexibiliteit, grip en stabiliteit.

 

Prijs: € 200,-

golf.ecco.com

 

 

Gerelateerd nieuws