Door: Foeke Collet
Equipment

Cobra King F9 Speedback metalwoods

Door de verbeterde aerodynamica van het clubhoofd en een laag zwaartepunt leveren de King F9 Speedback driver en woods volgens Cobra extreem veel snelheid.

 

'Wij geloven dat we de ultieme formule voor snelheid, afstand en precisie hebben gevonden', zegt Tom Olsavsky, vice-president R&D bij Cobra Golf. 'De Speedback technologie combineert een efficiëntere vorm met een lager en dieper zwaartepunt en het dunste clubblad dat we ooit hebben gemaakt.'

Om de aerodynamica te verbeteren zijn de zijkanten, de achterkant en de kroon van het clubhoofd verhoogd en de randen aan de voorkant afgerond. Dit moet de luchtweerstand verminderen en dus de snelheid en stabiliteit verbeteren.

De kroon is voorzien van zogenaamde PWR Ridges, verhogingen die ervoor zorgen dat de lucht makkelijker over het clubhoofd stroomt. Ze geven ook extra stijfheid aan het design, waardoor er meer energie op de bal wordt overgedragen.

Om de aerodynamica nog verder te verbeteren zitten er ook strips van polymeer op de kroon en strips van titanium op de zool.

Dankzij een lichte bovenkant van koolstof (die om het titanium frame is gepositioneerd) is tien gram gewicht bespaard in vergelijking met een volledig titanium clubhoofd. Dit gewicht is laag en diep in het clubhoofd geplaatst om de stabiliteit te vergroten en een hoge balvlucht te genereren.

 

Het zwaartepunt kan door de gebruiker zelf meer naar voren worden geplaatst door de zoolgewichten van 14 en 2 gram te verwisselen. Op deze manier kunnen de vertrekhoek en de spin worden afgestemd op je swing, zodat je de maximale lengte uit je driver haalt.

Het clubblad van zowel de driver als de woods is machinaal gefreesd, waardoor de limieten dichter kunnen worden benaderd dan bij handwerk. Het resulteert in een extreem dun clubblad (voor veel balsnelheid) en zeer precieze rondingen om de vertrekhoek en spin te optimaliseren.

 

De King F9 Speedback driver is verkrijgbaar met 9º, 10,5º en 12º loft. Voor vrouwen en junioren is er een 12.5º-versie. De aanpasbare hosel heeft acht loft- en drie drawintstellingen om de balvlucht verder te finetunen.

Prijs: € 449,- (driver) € 279,- (woods)

www.cobragolf.com