Door: Foeke Collet
Equipment

Cobra King F9 Speedback ijzers

Balsnelheid en vergevingsgezindheid zijn de sleutelwoorden bij de nieuwe King F9 ijzers. Ze zijn ook beschikbaar in één lengte.

 

 

Verantwoordelijk voor deze eigenschappen is het zogenoemde Speedback design, dat het zwaartepunt omlaag en naar de zijkanten drukt. Hierdoor zijn de ijzers zeer stabiel en vliegt de bal volgens Cobra hoog en ver.

 

Dat lage en diepe zwaartepunt hebben de ontwikkelaars voor elkaar gekregen dankzij een stalen band aan de achterkant van het clubhoofd. Deze zit nét boven het contactgedeelte van de zool, zodat de normale zoolbreedte van een game-improvement ijzer kon worden gehandhaafd.

 

In vergelijking met een traditioneel ijzer zit er door het Speedback design ook meer gewicht aan de zijkanten, en dit wordt bij de lange ijzers (4-7) nog eens versterkt door twee gewichten van wolfraam in de hiel en teen.

Dit heeft een hoger traagheidsmoment of moment of inertia (MOI) tot gevolg, zadat de ijzers stabieler zijn als de sweetspot wordt gemist. Ook verlies je hierdoor minder lengte bij matig balcontact.

 

Andere technologieën die Cobra gebruikt om de afstand, balvlucht en consistentie te optimaliseren, zijn:

* Een dun en licht clubblad dat over een groter oppervlak maximale energie op de bal overbrengt voor meer snelheid en een hogere vertrekhoek.

* Een insert van aluminium, zacht TPU en acrylschuim, die geluid en gevoel verbetert en vibraties bij impact dempt.

* Machinaal gefreesde groeven die bij de korte, midden en lange ijzers allemaal anders zijn om de balvlucht en spin te optimaliseren. 

* Progressieve lengte van de hosels, waardoor het zwaartepunt lager (lange ijzers) of juist hoger (korte ijzers) komt te liggen voor respectievelijk een hoge/verre of lagere/gecontroleerde balvlucht.

* Cobra Connect sensoren in de grips geven informatie door aan de Arccos Caddie app, zodat je de data hebt om je spel te verbeteren. Bij aanschaf van minimaal zes ijzers krijg je gratis een set sensoren.

 

 

De King F9 Speedback ijzers zijn ook verkrijgbaar in One Length optie, waarbij alle ijzers de lengte van een ijzer 7 hebben. Het idee hierachter is dat je spel consistenter wordt omdat je altijd dezelfde set-up en swingbeweging hebt.

 

De lange ijzers (4-6) – of moeten we in dit geval zeggen: lage ijzers – hebben een bredere zool en lager zwaartepunt voor een hoge balvlucht. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van shafts met drie verschillende gewichten om balvlucht en controle voor elk ijzer te optimaliseren.

Alle ijzers liggen vanaf februari 2019 in de winkel, naast bijpassende King F9 Speedback hybrides en One Length hybrides.

Prijs (5-SW): € 899,- (staal), € 999,- (graphite), € 219,- (hybrides)

www.cobragolf.com

 

Gerelateerd nieuws