Door: Foeke Collet
Equipment

Cleveland Huntington Beach SOFT putters

De zes modellen in de Huntington Beach Soft lijn hebben allemaal een ander groevenpatroon om de rol van de bal te optimaliseren.

 

De nieuwe putters van Cleveland Golf hebben een clubhoofd van zacht 304 staal, wat zorgt voor een zacht gevoel bij impact. Maar de naam SOFT is ook een afkorting van Speed Optimized Face Technology, wat staat voor een diep, machinaal gefreesd clubblad dat zorgt voor consistente snelheden en betere afstandscontrole.

 

De groeven in het midden van het clubblad hebben een ander patroon dan aan de zijkanten, waardoor de bal (bijna) dezelfde afstand rolt als je de sweetspot mist. Een intussen veelgebruikte technologie, maar Cleveland Golf gaat nog verder.

 

Om dit effect te optimaliseren hebben de zes modellen allemaal een ander groevenpatroon. Blades, mid-mallets en oversized mallets hebben immers een andere gewichtsverdeling en de designers hebben hier rekening mee gehouden in het 'verloop' van de groevenpatroon.

 

De nieuwe designs maakten het tevens mogelijk om het zwaartepunt te verlagen, wat resulteert in een solide gevoel en meer stabiliteit.

De Huntington Beach SOFT putters zijn beschikbaar in zes bekende designs die passen bij verschillende soorten puttingstrokes. Er zijn twee linkshandige modellen en de 11 is er ook in een vrouwenversie.

 

 

Prijs: € 120,-

www.clevelandgolf.com

 

Golfers Magazine zegt: 'Het is ons een raadsel hoe Cleveland het voor elkaar krijgt om voor dit geld machinaal gefreesde putters te produceren, laat staan met een geoptimaliseerd groevenpatroon voor elk model. Doe er echter je voordeel mee, want de SOFT rolt de bal prachtig.'

'Hij voelt trouwens eerder solide dan zacht, wat je mag verwachten van een putter zonder insert. Het resultaat is volop feedback over het balcontact, wat veel vertrouwen geeft.'

'De door ons geteste '6' minimallet is de meest compacte van de familie, maar de stabiliteit van het clubhoofd is indrukwekkend. Zelfs als je de bal extreem op de teen of de hiel raakt, blijven de lijn en snelheid prima op peil. En het traagheidsmoment (MOI) zal bij de mallets logischerwijs zelfs nog beter zijn.'

'Eén ding is zeker: het zal lastig zijn om dit seizoen een putter te vinden waarbij je meer waar voor je geld krijgt.'

 

Gerelateerd nieuws