Door: Foeke Collet
Equipment

Callaway Mack Daddy 4 wedge met 'Groove-in-Groove'

Voor de Mack Daddy 4 werkte wedgegoeroe Roger Cleveland twee jaar lang nauw samen met de Callaway tourprofessionals, maar de wedge is geschikt voor alle golfers die meer spin willen.

 

Met de nieuwe Groove-in-Groove technologie zegt Callaway meer spin te kunnen genereren, en spin betekent controle.

De groeven zijn zeer precies gefreesd, waardoor ze optimale spin bieden. Bij de lagere lofts (52º en minder) hebben de randen een hoek van 20 graden, voor consistente spin bij volle slagen, en bij de hoge lofts (54º en meer) is die hoek 5 graden, om maximale controle te bieden uit de rough en rond de green.

 

De ruimte tussen deze 'hoofdgroeven' is ruwer gemaakt met drie microgroeven. In het verleden werden deze met een laser gemaakt, maar nu worden ze ook gefreesd, waardoor ze scherper zijn en meer frictie met de bal geven. Ook gaan ze langer mee. 'Eigenlijk heb je 48 groeven in plaats van 16', aldus Callaway.

 

Helemaal onderop het clubblad zit de zogenaamde 'Nip-It' groef, die zijn debuut maakte bij de Mack Daddy Forged en enthousiast werd ontvangen. Deze zit tegen de leading-edge aan, zodat je ook controle houdt als je de bal bij korte slagen dun raakt.

Alle groeven worden gecontroleerd, zodat de afmetingen en scherpte zo dicht mogelijk tegen de toegestane limieten zitten.

Met negen lofts (46º tot 64º) en 4 grinds (C, S, W en X). zijn er in totaal 21 loft/bounce-combinaties beschikbaar. Je kunt daarnaast kiezen voor een matzwarte of chromen finish.

 

De C grind heeft extra relief in de hiel, waardoor je 'm goed open kunt zetten en hij vooral geschikt is voor een vlakke invalshoek en/of stevige ondergrond. De bounce is 8º.

De S grind heeft een zool met gemiddelde breedte en een lichte ronding aan de achterkant. Met 10º bounce blijft de leading-edge laag bij de grond, wat goed contact makkelijker moet maken.

De W grind (12º bounce) is breed in het midden en smaller bij de hiel en teen, terwijl de zool van voor naar achter veel ronding heeft. Hierdoor graaft de club zich minder snel in, zonder dat je extra bounce nodig hebt.

De nieuwe X grind heeft een smalle zool met veel bounce (12º). Deze wedge is geschikt voor een gemiddelde tot steile invalshoek en normale tot zachte ondergronden.

De Mack Daddy 4 wedges liggen eind januari in de winkel.

Prijs: € 169,-

www.callawaygolf.com

Gerelateerd nieuws