Door: Foeke Collet
Equipment

Callaway Epic Flash drivers: artificial intelligence

Kunstmatige intelligentie? Een golvend clubblad? Callaway haalt bij de Epic Flash drivers alles uit de kast om de balsnelheid te maximaliseren.

 

Callaway investeerde vijf miljoen dollar in een zelfdenkende supercomputer die het nieuwe Flash Face clubblad moest ontwerpen. De kunstmatige intelligentie kwam met een (aan de achterkant) golvend design van dikkere en dunnere ovalen. Dit genereert meer balsnelheid dan het voorheen gebruikte X Face ontwerp. Waarom dit precies het geval is, weten de ontwerpers nog niet, maar ja, verdere drivers zijn verdere drives.

 

Het clubblad is van nog sterker titanium gemaakt en wordt in het clubhoofd gelast. Vervolgens wordt de voorkant met een laser zo dun mogelijk gefreesd om het maximaal toegestane trampoline-effect (COR) te krijgen. Op de dunste plekken is het slechts 0,05 millimeter, terwijl dit bij de vorige generatie 0,13 millimeter was.

Achter het Flash Face vinden we nog steeds de bekende Jailbreak technologie: twee zandlopervormige staven van titanium die de kroon en zool met elkaar verbinden. Dit zorgt voor extra stijfheid, zodat het clubblad meer energie kan verwerken en meer balsnelheid kan genereren.

 

In de kroon is een nieuw soort koolstoffiber gebruikt dat nog lichter is (de hele kroon weegt nog geen tien gram), waardoor het zwaartepunt van de Epic Flash lager komt te liggen voor meer vergevingsgezindheid.

Achterin de zool zit een sleuf met een schuifgewicht waarmee – afhankelijk van de positie – een draw of fade kan worden gestimuleerd. De hoogte van de balvlucht kan worden aangepast met de OptiFit hosel (-1 tot +2 graden loft).

 

Er is ook een Epic Flash Sub Zero optie die minder spin genereert. De Epic Flash drivers liggen vanaf februari in de winkel.

Prijs: € 579,-

www.callawaygolf.com

 

Gerelateerd nieuws