Door: Foeke Collet
Equipment

Big Bertha 2019 ijzers en hybrides

Callaway breidt de vergevingsgezinde Big Bertha lijn volgend jaar uit met nieuwe game-improvement ijzers en hybrides, waarbij balsnelheid en een hoge balvlucht centraal staan.

 

De 2019 Big Bertha ijzers vervangen de Big Bertha OS ijzers uit 2016. Voor het eerst wordt gebruikgemaakt van een constructie waarbij in het clubhoofd een gewicht van wolfraam in een kunststof omhulsel 'zweeft'.

 

Hierdoor kan het het zwaartepunt laag en diep in het clubhoofd worden geplaatst, wat zorgt voor een hoge balvlucht. Daarnaast zorgt deze zogenoemde Suspended Energy Core (tja, je moet toch íets verzinnen) voor een beter gevoel en geluid, en ondersteunt hij het zeer dunne clubblad.

 

Dit clubblad heeft nog steeds ronde randen en luitstert naar de naam 360 Face Cup. De randen zijn flexibeler gemaakt, wat helpt om de balsnelheid te maximaliseren. En dat staat – samen met een hoge balvlucht – garant voor veel lengte.

 

De Big Bertha hybrides combineren voor het eerst een aanpasbare hosel met Jailbreak Technologie. Dit laatste slaat op twee interne staven die de kroon met de zool verbinden, waardoor de constructie stijver wordt en er meer energie op de bal wordt overgedragen. Het logische gevolg is meer balsnelheid en lengte.

 

Om de bal makkelijker de lucht in te krijgen, is de OptiFit Hosel korter en lichter gemaakt, zodat de designers het zwaartepunt konden optimaliseren. Door het progressieve design slaan de hybrides ook makkelijker dan hun voorganger.

De Big Bertha hybrides zijn verkrijgbaar van 19º tot 33º. Ze liggen net als de ijzers vanaf maart 2019 in de winkel.

Prijs: € 1299,- (ijzers staal) / € 1399,- (ijzers graphite) / € 299,- (hybrides)

www.callawaygolf.com

 

Gerelateerd nieuws