Door: Foeke Collet
Equipment

30 jaar DryJoys: Limited Edition

FootJoy viert het dertigjarig jubileum van de DryJoys golfschoenen met een beperkte oplage van deze iconische golfschoen.

 

Dertig jaar geleden was een betrouwbare waterdichte golfschoen geen algemeen goed, maar FootJoy zette de trend met de DryJoys.

Het origineel uit 1989 had een waterdicht membraam van sympatex, maar een jaar later kon dit al achterwege worden gelaten omdat de samenwerking met het Engelse Pittards het Extreme Comfort Leather (ECL) opleverde, dat door een speciaal looiproces volledig waterdicht was.

Door het verwijderen van het membraam werd de schoen lichter, ademde hij beter en droeg hij comfortabeler, zonder dat er werd ingeleverd op de prestaties.

Ook de zool heeft zich de afgelopen decennia steeds verder ontwikkeld, van de originele DryJoys via de GX, Pro en PODS naar de huidige Tour.

 

De jubileumeditie combineert een traditionele look met moderne technologie en een stabiel platform. Het witgrijze plain toe saddle design met krokodillenmotief wordt geleverd met bijpassende binnenzool en schoenentas met jubileumlogo.

'De laatste jaren zien we de traditionele look steeds minder, maar golfers hebben nog steeds volop vertrouwen in de DryJoys lijn', zegt marketing manager Paul O'Hagan. 'De dertig halen en een van de populairste schoenen blijven, zegt veel over de kwaliteit en stijl van DryJoys.'

De limited edition jubileumschoen is verkrijgbaar bij Meteor Golf (Weert), ForeGolfers (Rosendaelsche GC, Arnhem), RS Golfshop (Golfcenter Seve, Rotterdam) en Golf 63 (Amstelveen).

Prijs: € 219,-

www.footjoy.co.uk

 

Gerelateerd nieuws