2017: ijzers

In 2017 kwamen er briljante ijzers op de markt. Een overzicht.

2017: ijzers

Vroeger moest je bij ijzers kiezen tussen mooi of vergevingsgezind, maar die tijd is gelukkig voorbij. Tegenwoordig zijn ze uitgerust met zoveel technolgie dat ook de gewone amateur met een prachtijzer uit de voeten kan. We zetten een aantal indrukwekkende exemplaren op een rij.

De echt goede golfer heeft begin volgend jaar een moeilijke keuze te maken tussen twee prachtige nieuwe players ijzers van Callaway: de Apex MB en X Forged. Lees verder.

De P790 van TaylorMade heeft een hol, met schuim gevuld clubhoofd en een extreem dun clubblad, wat resulteert in veel balsnelheid en vergevingsgezindheid. Lees verder.

De nieuwe C300 en C300 Forged ijzers van Wilson Staff hebben sleuven rond het clubblad om de balsnelheid en vergevingsgezindheid te maximaliseren. Lees verder.

De F8 ijzers zijn verkrijgbaar als set met één lengte (die van het ijzer-7) en in een 'conventionele' set-up. Beide worden geleverd met sensoren die data over de geslagen afstanden en accuratesse naar je smartphone sturen. Lees verder.

De line-up 718 ijzers van Titleist bestaat uit maar liefst zes modellen, waaronder de volledige nieuwe AP3. Zo is er voor elke golfer een ideale mix te vinden tussen afstand, vergevingsgezindheid, gevoel en controle. Lees verder.

Mizuno brengt vier nieuwe ijzers op de markt in de MP-lijn voor de betere speler. De MP-18 ijzers hebben een klassiek compact clubhoofd en zijn grain flow forged voor een zacht gevoel en veel feedback. Lees verder.

Met een hoge balvlucht, veel afstand en maximale stabiliteit zijn de G400 game-improvement ijzers een solide optie voor mid- tot hoge handicappers (lees: het gros van de amateurgolfers). Lees verder.

Dankzij een zeer dun clubblad en precies geplaatst zwaartepunt combineren de Epic en Epic Pro ijzers balsnelheid met accuratesse en vergevingsgezindheid. Daar betaal je wel de hoofdprijs voor. Lees verder.

De Ping i200 ijzers hebben de looks en afmetingen van een players-iron, maar bieden de gebruiker verassend veel vergevingsgezindheid. Lees verder

De Callaway Steelhead XR Pro combineert de game-improvement technologie van de originele Steelhead XR ijzers met de looks van een players-iron. Lees verder.

De JPX900 serie van Mizuno bestaat uit drie nieuwe ijzers, gemaakt van drie verschillende materialen. Daardoor kan elke golfer een Mizuno ijzer in zijn tas stoppen. Lees verder.

Afstand en vergevingsgezindheid staan centraal bij zowel de verbeterde M2 game-improvers als de nieuwe, compactere M1 ijzers van TaylorMade. Lees verder.