2017: drivers

2017 was een goed jaar voor drivers. We zetten een aantal indrukwekkende exemplaren op een rij.

Drivers

'Lang en vergevingsgezind' is tegenwoordig de standaard bij moderne drivers, maar sommige producenten wisten zichzelf het afgelopen jaar te overtreffen. En 2018 belooft nog veel meer spektakel. We zetten een aantal indrukwekkende exemplaren op een rij.

Om meer balsnelheid en precisie te krijgen, heeft Cobra voor het eerst drivers uitgerust met een machinaal gefreesd titanium clubblad. Maak kennis met de King F8 en F8+ drivers. Lees verder.

'Niemand had verwacht dat de bal zo hard zou vertrekken en zo weinig zou spinnen', zeggen de designers van de Mizuno ST180 driver. 'Dat was een aangename verrassing.' Lees verder.

Voor het eerste heeft Wilson de van hun ijzers bekende 'Power Holes' ook geïntroduceerd in de nieuwe C300 driver, woods en hybrides. Het resultaat: meer balsnelheid en een grotere sweetspot. Lees verder.

Je hebt een wiskundeknobbel nodig om 'm precies op je spel af te stemmen (of je vraagt een fitter om hulp), maar de JPX 900 van Mizuno ziet er geweldig uit, presteert briljant en biedt meer opties dan welke driver ook. Lees verder.

Callaway introduceerde twee nieuwe modellen die zijn uitgerust met de zogenamde Jailbreak Technolgy voor extra balsnelheid: de Great Big Bertha Epic en de Great Big Bertha Epic Sub Zero. Lees verder.

Ping heeft een naam hoog te houden op het gebied van stabiele en vergevingsgezinde drivers, maar de G400 overtreft zelfs de allerhoogste verwachtingen. Kleiner, aerodynamischer, stabieler en langer... dat is knap. Lees verder.

Door het gebruik van nieuwe materialen presteren de nieuwe M1 en M2 drivers, woods en hybrides nog beter dan hun succesvolle voorgangers. Lees verder.

Meer dan vijf jaar was Titleist bezig met de ontwikkeling van de technologie om het zwaartepunt van de 917 drivers te kunnen veranderen. Dat is gelukt en de resultaten mogen er wezen. Lees verder