Door: Foeke Collet
Banen, clubs & amateurs

Joost en Mats maken uniek kunstwerk

Wenskind Mats van Make-A-Wish Nederland heeft vandaag zijn grote held Joost Luiten ontmoet. Samen hebben zij een uniek, groot kunstwerk gemaakt.

Wenskind Mats van Make-A-Wish Nederland heeft vandaag zijn grote held Joost Luiten ontmoet. Samen hebben zij een uniek, groot kunstwerk gemaakt door het slaan van golfballen met verf op een doek. Dit door middel van speciale art paint golftechnieken, zoals paintputting en clubhitFX.

Het kunstwerk is gemaakt onder leiding van bekend kunstenaar Pim Smit, die meerdere grote kunstprojecten heeft gemaakt met internationale topsporters, zoals met Richard Kraijeck.

 

 

Mats is 14 jaar en heeft ernstig nierfalen. Hij speelt op hoog niveau golf en hoopt in de toekomst op Europees niveau te kunnen spelen. Een bezoek aan de Ryder Cup 2018 is echt de allerliefste wens van Mats. Hij praat er bijna dagelijks over. Make-A-Wish zet alles op alles om dit voor hem te realiseren. Dit duurt nog even, maar om de voorpret te vergroten en hem al kracht en plezier te geven, is deze ontmoeting met Joost Luiten georganiseerd.

Het kunstwerk wordt geveild op 9 oktober tijdens het Make-A-Wish Golf4Charity event op de Golf &Countryclub de Goyer. De opbrengst van dit toernooi komt geheel ten goede aan Make-A-Wish Nederland.

 

 

Pim Smit heeft met diverse grote sporthelden soortgelijke kunstprojecten gemaakt. Naast Richard Kraijeck met onder meer Kim Clijsters, Edwin van der Sar, Thibaut Courtois en Eddy Merkx. Pim haalde met zijn zogenoemde project ‘Art meets Sport’ al veel geld op voor diverse grote doelen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door ING Private Banking en Golf4charity.

 

Over Make-A-Wish Nederland – Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind ernstig of zelfs levensbedreigend ziek is. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt, en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun grootste wens te laten uitkomen.

(Persbericht)

 

Gerelateerd nieuws