Door: Persbericht
Banen, clubs & amateurs

Wedstrijdkalender US Kids Tour 2018 bekend

Meer wedstrijden, meer tours meldt het persbericht

Op verzoek van de vele Duitse deelnemers gaat de US Kids Tour ook internationaal. In 2018 spelen we 2 toernooien nét over de grens in Duitsland op prachtige banen, te weten Royal St. Barbara in Dortmund en Grafenberg in Düsseldorf. Goed aan te rijden vanuit Nederland en dus dé manier om internationale wedstrijdervaring op te doen zonder daarvoor veel te hoeven reizen.

Naast de banen die net als in 2017 ook dit jaar weer van de partij zijn, zijn er ook veel nieuwe banen. Wat te denken van Het Rijk van Sybrook, de Gelpenberg, Sluispolder, Cromstrijen, Burggolf Zoetermeer & Stippelberg! Als organisatie zijn we er ontzettend trots op om met deze banen samen te werken om zo een geweldig nationaal wedstrijd circuit voor golfende jeugd neer te zetten.

Tijdens de Spring, Summer en Fall tour kunnen alle jeugdgolfers van 5 tot en met 18 jaar weer meedoen met deze wedstrijden, waarbij ze spelen in leeftijdscategorieen. Binnen elke leeftijdscategorie wordt vanaf een eigen afstand gespeeld. Dit komt de succesbeleving van jeugdgolfers ten goede. De 18 holes spelers doen net als afgelopen jaar mee voor de NGF Ranking en alle spelers spelen voor priority punten voor het EK (in Schotland) en WK (Pinehurst, USA). Komend jaar doet een flink aantal spelers van de Amsterdam local Tour al mee op het EK en WK en zijn we dus goed vertegenwoordigd bij de wedstrijden in het buitenland.

Last but not least: een veel gehoord punt in 2017 betreft de prijzen van de US Kids tours. Goed nieuws, want in 2018 worden de wedstrijden goedkoper. Tel daar een gunstige wisselkoers bij op en niets staat meer in de weg om dit jaar deel te nemen aan de US Kids Amsterdam Local Tour. De registratie fee blijft $30,- (huidige wisselkoers €24,00) per Tour. De prijs per wedstrijd wordt verlaagd. Voor 9 holes betaal je dit jaar $30,00 (in plaats van $35,- in 2017). Voor 18 holes is de prijs in 2018 verlaagd naar $35,00 (huidige wisselkoers €28,00) in plaats van $45,-.

Waarom hanteert US Kids een registratie per Tour? Simpel: omdat we op die manier ouders de mogelijkheid geven om te plannen. Kun je in de herfst niet meedoen, dan betaal je daarvoor ook geen registratie fee. Zou er met een jaarfee gewerkt worden (zoals bij veel internationale touren het geval is) dan ben je die in 1 keer kwijt, ook als je maar aan 1 toernooi zou willen deelnemen. Door op te splitsen in 3 delen, geven we meer jeugd de kans om deel te nemen en wedstrijden in blokken te plannen. En speel je maar 1 wedstrijd in een seizoen, dan betaal je niet meteen de hoofdprijs voor een jaar, maar slechts een deel daarvan.

Met de nieuwe wedstrijdplanning en alle positieve veranderingen zetten we vol in op een geweldig Dutch Kids Golf/US Kids jaar. Inschrijven voor de wedstrijden kan via de website van Dutch Kids Golf (www.dutchkidsgolf.nl/evenementen/) of rechtstreeks via uskidsgolf.com

(persbericht)

 

Gerelateerd nieuws