Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs

Verdonk en Van de Koppel Matchplaykampioenen

Longhitter eenvoudig naar nationale titel

Schijnbaar zonder een moment in de problemen te komen heeft Aydan Verdonk zijn eerste grote Nationale titel gepakt. De longhitter van de Noordwijkse won vrijwel al zijn partijen op de Twentsche ruim.

De eerste twee rondes kon hij dankzij 5&3 en 5&4 zeges als vroeg aan de tee, tegen Piet-Hein Bakkenes ging het met 2&1 in de derde ronde iets moeizamer, maar zowel in de halve finale (4&3 tegen Martin van der Steen van de Haagsche) en de finale (3&2 tegen Zeger de Graaf van Zeewolde) was er schijnbaar geen vuiltje aan de lucht voor Verdonk die eerder dit jaar ook beslag legde op de titel van de voorjaarswedstrijd. 

Einduitslag heren

Het doet aan het glimmende zilverwerk niets af, maar de weg naar de titel was voor Annemieke van de Koppel wel erg kort. Er stonden slechts tien speelsters op de startlijst, waardoor er in de eerste ronde maar twee partijen op de rol stonden en er voor de overige deelneemsters direct plaats was in de kwartfinales. 

Annemieke van de Koppel was een van de speelsters die al in de eerste ronde aan moest treden en won zodoende vier partijen op weg naar de titel. De speelster van de Noord-Nederlandse was achtereenvolgens te sterk voor Haarman (3&1), Stokmans (1 hole) en Van den Brink (2&1) alvorens in de finale met twee holes te winnen van Judith van der Voort van Princenbosch. 

Einduitslag dames

Gerelateerd nieuws