Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs

Twee landgenoten door naar matchplaydeel The Amateur

Kouwenaar en Antonisse nog in de race om prestigieuze titel

Van de vijf Nederlanders die maandag begonnen aan de strijd om de titel in The Amateur, zijn er nog 36 holes strokeplay nog twee over. In een veld van bijna driehonderd spelers overleefden alleen Koen Kouwenaar en Dario Antonisse (foto).

Ten noorden van Dublin was een score van +4 nodig om niet na twee dagen al naar huis te moeten en in die opdracht slaagde Dario Antonisse als beste. De speler van de Koninklijke Haagsche staat na 36 holes op level par en gaat daarmee als gedeeld elfde door naar de man tegen man gevechten.

Na een openingsronde boven par op The Island (+1) speelde hij op Portmarnock -1, een score die nog lager uit had kunnen pakken als hij niet met twee bogeys had besloten. Kouwenaar opende gisteren boven par (+2) en maakte vandaag zestien parren en een bogey en een birdie voor een ronde level par. Ook zijn +2 was echter ruim voldoende om door te mogen naar het tweede deel van het toernooi.

Voor de overige landgenoten zit het toernooi er alweer op. Van Tilburg kwam met een 76 en een 77 niet verder dan +10, Ji tekende twee keer voor een 77 voor +11, terwijl Rodi Vlasveld met twee keer een 78 eindigde op +13.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws