Door: Redactie Golfersmagazine
Banen, clubs & amateurs

Schade aan greens Bernardus

Speuractie politie niet zonder gevolgen...

Vakblad 'de Greenkeeper' publiceerde vandaag een opvallend bericht op hun website, dat zij op hun beurt overnamen uit het Brabants Dagblad.

Bij een zoekactie naar een naakte man op de gloednieuwe golfbaan zouden politieagenten met een golfkarretje niet alleen over de golfbaan zijn gereden, maar ook over de greens die daar niet ongeschonden uitkwamen.

Hoe groot de schade is, is volgens het bericht onbekend, maar het bericht meldt dat er 'diepe sporen' in de greens te zien waren en dat de greenkeepers de dag na het voorval 'met tranen in hun ogen stonden.'

General manager Sabine Riezebos: 'Het klopt inderdaad dat er bij een zoekactie schade aan de baan is toegebracht, maar hoe erg die is, is nog niet te beoordelen. Het is visueel waarneembaar en we hebben de leden en gasten dan ook geinformeerd, maar het is zeker niet zo dat je niet zou kunnen spelen. En we kunnen écht nog niet zeggen hoe groot de schade is, dat zal de komende weken en maanden blijken. Gelukkig is het goed weer en groeit het gras meteen goed, dus we hopen dat het uiteindelijk meevalt.'

'Het is een vervelend incident maar de soep wordt echt minder heet gegeten dan hij werd opgediend hoor', nuanceert Riezebos de berichtgeving. 

Lees hier het hele bericht over de gastheer van het KLM Open 2020.