Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs

Prima prestaties Nederlandse amateurs in Italiaans amateur

Zilver voor Nordin van Tilburg

Op Circolo Acaya Golf & Country was het weliswaar net niet helemaal 'oranje boven'; de Nederlandse mannen eindigen wel zonder uitzondering hoog op het leaderboard van het Italiaans amateur.

Met maar liefst vier landgenoten bij de beste acht presteerden de Nederlandse heren uitstekend.

De Duitser Brandon Dietzel bleef met -4 buiten ieders bereik, maar Nordin van Tilburg zat hem in de eindklassering met -1 behoorlijk op de hielen. Van Tilburg bracht op de laatste dag, net als Dario Antonisse, een knappe 68 binnen en eindigde daarmee als slechts een van de twee spelers onder par op het vierdaagse toernooi in het zuiden van Italie. 

Antonisse steeg door zijn sterke slotronde naar de vierde plaats (+4), Kiet van der Weele besloot het toernooi met een 69 en eindigde mede daardoor op de zesde plaats, terwijl de winnaar van het Spaans Amateur Koen Kouwenaar dankzij eenzelfde slotronde als achtste einigde.

Elders in de laars van Europa deden de Nederlandse dames het iets minder dan hun mannelijke collega's. Anouk Sohier (+8) eindigde als twaalfde het beste van de oranjevrouwen, Zhen Bontan legde beslag op de vijftiende plaats, Romy Meekers werd met +17 28ste en Lauren Holmey werd met +20 42ste.

 

Einduitslag heren

Einduitslag dames

Gerelateerd nieuws