Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs

Paisley en Saddier delen leiding in Zuid-Afrika

Engelsman en Fransman ruim voor op rest van het veld

Het leek een eeuwigheid, de 'winterstop' van de Europese Tour, maar na een maand zonder toernooien op de kalender is het circuit weer van start gegaan. Op nagenoeg dezelfde plek als waar ze op tien december eindigden.

Opnieuw is Zuid-Afrika het toneel voor een wedstrijd van de Europese Tour dus opnieuw is het aantal spelers uit dat land groot in het veld van het BMW SA Open.

Ondanks de macht van het getal is het na 36 holes geen Zuid-Afrikaan die aan kop gaat, maar delen een Engelsman en een Fransman de eerste plaats in het klassement.

Met een totaal van dertien onder par hebben Chris Paisley (foto) en Adrien Saddier een ruime voorsprong op nummer 3 Jacques Kruyswijk die daarmee ook de beste geklasseerde thuisspeler is op Glendower.

Chase Koepka, de leider na de eerste dag, leverde enkele plaatsen in en staat vooralsnog vierde, samen met good old Retief Goosen die dankzij een 69 en een 67 eveneens op -8 staat.

De enige man uit de Lage Landen in het veld, de Belg Thomas Detry, opende gisteren met een ronde in 75 slagen en kon die schade niet meer herstellen. Met een ronde in twee onder par (70) knokte hij zich goed terug, maar met een totaal van +1 miste hij de cut net.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws