Door: Persbericht Fotografie: Bert van der Toorn
Banen, clubs & amateurs

Oranje boven in Dutch Junior Open

Nederlandse Anouk Sohier en Thai Sadom Kaewkanjana winnen Zwitserleven Dutch Junior Open

De 34e editie van het Zwitserleven Dutch Junior Open is gewonnen door Sadom Kaewkanjana uit Thailand; hij bleef op Golfclub Toxandria één slag voor op de Nederlander Kiet van der Weele. Bij de meisjes was Anouk Sohier sterkste; zij liet Kan Buddabodee met 4 verslagen verschil achter zich.

Sadom Kaewkanjana speelde een rondje van 67 en bracht daarmee zijn totaal op 273 (-16). Op de laatste hole had hij genoeg aan een birdie voor het veiligstellen van de overwinning. Een bijzonder knappe prestatie van deze Thaise speler.

Het was spannend in de laatste flight tussen Sadom Kaewkanjana en Kiet van der Keele. Op hole 16 stond Kiet voor met -14; met een slag voorsprong op Sadom. De laatste twee holes keerde het tij. Sadom kwam bijzonder sterk terug.

Anouk Sohier kwam op de slotdag geen moment in de problemen en speelde een prachtige ronde van 69. Met een totaal van 279 (-9) over drie dagen was zij veruit de sterkste.

Sadom Kaewkanjana heeft met deze overwinning een Wildcard voor het KLM Open in de wacht gesleept. Het KLM-open vindt in september a.s. plaats op Golfclub The Dutch (Gorinchem). Anouk heeft een wildcard gekregen voor de Ladies South African Tour.

Bij de meisjes besloot Kan Bunnabodee uit Thailand met een rondje van 66 en kwam met een totaal van 283 (71-72-74-66) binnen. Kiet van der Weele had 67 slagen nodig vandaag en kwam op een totaal van 272 (-15) uit.

Nation Cups

Bij de landenwedstrijd werd het meisjesteam uit Thailand bestaande uit Kan Bunnabodde, Kultida Pramphun en Napabhach Boonin eerste. Bij de jongens was het Nederlandse team (Kiet van der Weele, Benjamin Reuter en Mike Toorop) veruit favoriet. 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws