Door: Redactie Golfersmagazine
Banen, clubs & amateurs

Opnieuw Nederlands succes bij amateurs

Dames winnen, Heren tweede

Individueel zat de zege er niet in in de Copa Sotagrande, het aansprekende amateurtoernooi dat werd gespeeld in het zuiden van Spanje, maar zowel bij de mannen als bij de vrouwen zette Nederland zijn beste beentje voor.

Bij de dames legde het drietal Zhen Bontan, Romy Meekers en Lauren Holmey beslag op de eerste plaats na een noodzakelijk geworden play-off nadat alle scores bij elkaar opgeteld geen verschil had gebracht tussen Nederland en Frankrijk (+24).

Individueel eindigden Bontan (5e) en Meekers (6e) in de top-10, Holmey werd zeventiende, maar dat was genoeg voor weer een Nederlands succes nadat eerder Koen Kouwenaar won in het Spaans Amateur en onder andere Nordin van Tilburg goed presteerde (2e) in het Italiaans Open.

'Iemand uit het team (mocht je zelf bepalen wie) ging de play off spelen voor het team vanaf hole 1 tot dat er een winnaar uit kwam', reageerde Zhen Bontan na afloop.

Uit Frankrijk speelde Lucie en ik speelde namens Nederland. Frankrijk sloeg de bal in het water en ik bracht ons in positie. Frankrijk dropte en sloeg de bal zo'n tien meter van de vlag. Ik mocht de ruimte opzoeken, maar was net wat kort en mocht vervolgens eerst nog chippen. Het was een goede chip en lag zo'n 3 foot verwijderd van de hole. Frankrijk moest vervolgens eerst putten voor par die ze misten. Vervolgens moest ze nogmaals 1,5 meter en die maakt ze. Toen moest ik en ik holde hem voor par. Up/down en win de play off voor Nederland'.

Bij de heren leek een individuele topprestatie lang tot de mogelijkheden te behoren, maar uiteindelijk bleek de vijfde plaats van Jerry Ji en Kiet van der Weele het hoogst haalbare. Samen met de elfde plaats van Dario Antonisse en de 25e plaats van Koen Kouwenaar was dat niet goed genoeg om de Engelsen (+14) van de zege te houden, maar met +22 werden ze wel tweede en daarmee best of the rest.

 

Uitslagen