Door: Persbericht
Banen, clubs & amateurs

Old Caddie Open 2019

21 mei is Golfpark Wilnis het toneel voor het jaarlijkse golftoernooi voor oud caddies

Hoewel het aantal deelnemers afneemt en er geen nieuwe instroom meer is omdat caddies in Nederland nagenoeg niet meer voorkomen, vindt er ook in 2019 een Old Caddie Open plaats.

'Na het versturen van de uitnodigingen hebben zich inmiddels twintig oud-caddies ingeschreven en we hopen natuurlijk dat er daar nog een aantal bijkomen', zegt een van de organisatoren van het toernooi. 'De vorige editie was als altijd een groot succes en ontzettend gezellig met alle mooie herinneringen die ter sprake kwamen.'

Bent u ook caddie geweest en wilt u meedoen aan deze bijzondere golfdag? Dan kunt u zich hier aanmelden. 

Lees hier het verslag van het toernooi van 2018.

Het jaarlijkse ‘Old Caddie Open’ golftoernooi voor ‘oud caddies’ heeft plaatsgevonden op dinsdag 15 mei jl. op Golfpark Wilnis.

Het “Old Caddie Open” is een uniek en exclusief golftoernooi voor ‘oud-caddies’. Jaren geleden is op de Amsterdamse Old Course deze waardevolle traditie begonnen; een golftoernooi voor oud-caddies uit heel Nederland. Het begon als een toernooi voor caddies en ‘oud-caddies’ uit de regio, maar werd al snel het Nederlandse toernooi voor caddies: Het Old Caddie Open.

‘Oud-caddies’ hebben in het verleden hun diensten verleend aan amateurs of professionele golfers. Zij zijn zelf ook nog actieve golfers, vaak nog op een hoog niveau. Er zijn in Nederland nog ca. 45 ‘oud caddies’. Alle oud-caddies die ooit gedurende minimaal één seizoen bij golfverenigingen hun diensten hebben aangeboden en nog steeds de golfsport beoefenen, kunnen zich voor deelname aanmelden.

Vanuit heel Nederland kwamen de oudgedienden naar Golfpark Wilnis om deel te nemen aan dit mooie toernooi én om elkaar weer te ontmoeten en herinneringen van vroeger op te halen.

De 18 holes parkbaan van Golfpark Wilnis in het Groene Hart kwam in 2017 met stip binnen in de Top 50 van Nederland op plaats 33. Na de uitbreiding van negen naar 18 holes in 2011 is het golfen op een verrassende aantrekkelijke baan met verraderlijke hoogteverschillen, mooie waterpartijen, uitstekende fairways en greens. De originele holes zijn ontworpen door de architecten Michiel van der Vaart en Gerard Jol. Dit alles in het decor van een prachtig polderlandschap.

Het ‘Old Caddie Open 2018’ werd ondersteund door Joost Luiten, TIG Sports, Nassau Golfballen, Trolleyworld en gerenommeerde golfbanen en golfverenigingen (zie onderstaand genoemd), die veelal vroeger caddies in dienst hadden. De ter beschikking gestelde greenfees, toegangskaarten voor het KLM Open 2018, een Motocaddy golfparaplu, Joost Luiten golfpolo’s, golfballen en golfcaps van Nassau Golf B.V. vormden een bijzonder mooie prijzenpot.

Gerelateerd nieuws