Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Banen, clubs & amateurs

Nog geen vakantie voor Jerry Ji

De talentvolle amateur speelt nog voor de jaarwisseling in Florida twee sterk bezette toernooien.

Ji, die vorige week tijdens het Golfgala in Noordwijk tot Talent van het Jaar werd uitgeroepen, speelt deze week (19-22 december) in de buurt van Miami het 72-holes South Beach International Amateur.

Volgende week staat nog een interessante krachtmeting op het programma: Het Orlando International Amateur. Dat wordt van 28-30 december gespeeld.

Bondscoach Maarten Lafeber: ‘Jerry wil graag nog meer stappen zetten in zijn amateur carrière. Dat kan vooral door aan toernooien op hoog niveau mee te doen. Afgelopen jaar heeft hij al goed gepresteerd, maar het kan nog beter.’

‘Dit zijn uitstekende wedstrijden waarin ook veel punten voor de amateur-wereldranglijst zijn te verdienen. Jerry staat daar nu 197ste op. Een van zijn doelstellingen voor het komende seizoen is deelname aan het U.S. Amateur. Met deze positie op de wereldranglijst is dat niet mogelijk. Het zou mooi zijn als Jerry Ji met goede prestaties in Florida verder kan stijgen.’

Het South Beach International Amateur kent een mooi deelnemersveld met goede spelers uit alle windstreken. Het kampioenschap wordt gespeeld op de Miami Beach Golf Club en de Normandy Shores Golf Club.

Ji slaat woensdag om 17.53 uur Nederlandse tijd af op de Miami Beach Golf Club

Vanaf 14.00 uur scoring via website South Beach International Open

Je

Gerelateerd nieuws