Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs

Nederlandse dames klaar in Womens Amateur Championship

Bontan sneuvelt op rand van kwartfinales

Met nog twee holes te spelen had Zhen Bontan het stuur nog stevig in handen om een plaats in de kwartfinale van het prestigieuze amateurtoernooi binnen te slepen, maar op het fraaie Royal County Down kwam er net te vroeg zand tussen de raderen.

Bontan overleefde als enige van de drie deelnemende speelsters uit Nederland de schifting die na twee dagen strokeplay bepaalde wie naar huis mocht en wie door naar het matchplaygedeelte van het toernooi.

Romy Meekers gebruikte met +8 precies één slag teveel om zich in elk geval te mogen melden voor een play-off voor een plaats bij de beste 64, Anouk Sohier trok zich na een moeizame 83 al na de eerste ronde terug, maar Bontan plaatste zich met +1 als vijfde voor de knock-outfase.

De speelster van de Pan begon ook daarin goed. In de eerste ronde moest de Finse Saska er aan geloven (1hole) terwijl in de tweede ronde de Ierse Foster er aan moest geloven (2up).

In de derde ronde kwam Bontan weliswaar snel op achterstand door een eagle op de eerste hole door de Finse Daniella Barret, daarna nam Bontan al snel het heft in handen, al werd het verschil nooit groter dan 2up. 

Na veertien holes was de stand weer gelijk, maar met een eagle op vijftien leek de Nederlandse de wedstrijd toch naar zich toe te gaan trekken. Barrett toonde echter veerkracht waar Bontan het moeilijk kreeg. Zestien leverde een halve op, zeventien ging naar de Finse na een bogey door Bontan, waarna het doek op achttien alsnog viel na een dubbele bogey voor Bontan.  

Scoring