Door: Persbericht
Banen, clubs & amateurs
3

Leadingcourses breidt aantal online boekbare banen uit

Leadingcourses.com is op een missie om golfers in heel Europa te helpen hun starttijden online te boeken

Het boeken van een starttijd moet eenvoudig en probleemloos verlopen: kies de baan die u wilt spelen, selecteer uw favoriete tijdslot (op basis van tijd of prijs) en boek.

Leadingcourses.com verbindt zich met steeds meer teesheet-aanbieders en zal niet stoppen voordat de meeste Europese golfbanen rechtstreeks via Leadingcourses.com kunnen worden geboekt.

Albatros-integratie

Na eerdere samenwerkingen met iMastergolf (Spanje: 247 online te boeken golfbanen) en Teetime.cz (Tsjechië: 98 golfbanen), is Leadingcourses.com nu een samenwerking aangegaan met het Duitse Albatros Solutions (Frankrijk, Duitsland, België: 295 golfbanen). Als gevolg van deze integratie kunnen nu meer dan 200 golfbanen in Frankrijk - zoals Evian Resort, Golf du Champ de Bataille, Le Golf Parc Robert Hersant en vele anderen - online worden geboekt. Dit brengt het totaal van online te boeken golfbanen in Europa op Leadingcourses.com op 854!

Golfindustrie blijft achter

Vergeleken met de reisindustrie, waar mensen vrijwel alles online en realtime kunnen boeken (hotels, restaurants, vluchten, huurauto's), blijft golf al jaren achter. De golfmarkt is nog steeds traditioneel en staat niet erg open voor innovaties.

Na jaren van groei hebben veel golfbanen het nu moeilijk. De vaste uitgaven zijn hoog, het aantal leden neemt af en hoewel de economische situatie op dit moment veel beter is, eisen golfers meer flexibiliteit, betere prijs-kwaliteitverhouding en betere service.

Openstaan voor greenfeespelers kan een oplossing zijn. Zonder greenfeespelers is er een goede kans dat de contributie voor leden omhoog gaat.

Golfclubs houden de controle

Je teesheet openstellen voor greenfee spelers is vrij eenvoudig als je de juiste club management software gebruikt. En het hoeft niet in strijd te zijn met leden die willen spelen.

Een golfclub is altijd de baas en beslist welke starttijden beschikbaar zijn voor bezoekers. Vooral als je genoeg ruimte hebt (vanwege weersomstandigheden, laagseizoen, etc.) kun je deze ongebruikte starttijden open stellen en toevoegen aan portals zoals Leadingcourses.com, zodat ze deze voor je kunnen invullen.

Golfers eisen online boeken

Hoewel veel golfers ouder zijn dan 40, zijn ze allemaal erg handig als het gaat om online boeken. Deze groep wordt ouder, krijgt meer tijd te besteden aan de golfbaan en zij zullen een online te boeken golfbaan verkiezen boven een andere.

Dit is in Europa vooral het geval wanneer mensen in een ander land willen boeken. Medewerkers die bij de receptie van een golfclub in bijvoorbeeld Frankrijk, Italië of Duitsland werken, kunnen mogelijk niet in het Engels communiceren. Daarom is online boeken zo mooi. 

Voordelen van online boeken voor de golfer:

• geen taalbarrières

• golfers kunnen de beste tijden of tarieven kiezen (wat ze het liefst hebben)

• golfers kunnen beslissen of ze al dan niet aan een andere flight willen worden toegevoegd

• golfers kunnen de beschikbaarheid direct zien

• golfers zijn er 100% zeker van dat hun starttijd is gegarandeerd

• gemakkelijk te boeken (niet wachten op een antwoord, geen telefoontjes, etc.)

 

Voordelen van online boeken voor de Golfclub:

• geen taalbarrières

• minder overlast bij de receptie (dus minder FTE nodig)

• vul ongebruikte starttijden op, waardoor de bezettingsgraad wordt verhoogd

• gebruik dynamische prijzen wanneer het druk is

• 100% garantie dat de golfer verschijnt (of u krijgt het geld hoe dan ook)


Bekijk online boekbare golfbanen in Frankrijk
Bekijk online boekbare golfbanen in Duitsland
Bekijk online boekbare golfbanen in België


Het volledige artikel is hier (in het Engels) te lezen

(persbericht)

Gerelateerd nieuws