Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs
4

Hoofdklasse Dames - Ronde 3

Unieke dubbelslag Noordwijkse

Van onze speciale verslaggever

De eerste maximale overwinning van het seizoen in de hoofdklasse is een feit, en die zege komt op naam van de Noordwijkse. De vrouwen uit de badplaats lieten niets heel van de reserves van de Eindhovensche. De Noordwijkse reserves zorgden voor een unieke dubbelslag door als eerste reserves te winnen in de hoofdklasse. In die poule liep koploper Eindhovensche averij op tegen Amelisweerd.

Om die laatste partij er meteen maar eens bij te pakken: daar zat heel lang de spanning er vol op, en heel lang had Amelisweerd zelfs de beste vooruitzichten. De club uit Utrecht was al met een voorsprong uit de foursomes gekomen, nadat Giulia van den Berg en Suzanne van Daal ruim sterker waren dan Lizzy Peeters en Chloe Schreurs (5&4) en vervolgens ook Michelle Naafs en Elise Boehmer hun partij binnenhaalden; 3&2 tegen Lieve van Veggel en Floor Vroomans. Daphne Zeedijk en Phlippine Ceulemans gaven de Eindhovensche daarna nog wat lucht.

Dat was nodig ook, want in de foursomes sloeg Van den Berg meteen toe tegen Peeters (3&2). Lieve van Veggel noteerde vervolgens twee punten voor de Eindhovensche door Suzanne van Daal te kloppen (4&3), maar Michelle Naafs was weer succesvol voor Amelisweerd tegen Schreurs (3&1). De kracht van de Eindhovensche zat deze keer echter achterin, waar Daphne Zeedijk een cruciale zege boekte op Elise Boehmer (2&1), en Floor Vroomans de punten deelde met Marieke Helgers. Dat was een uiterst belangrijk punt, omdat Ceulemans op dat moment al ruim had gewonnen van Brugmans, waardoor Vroomans voor de Brabantse dames daarmee nog een punt uit het vuur sleepte (9-9).

In dezelfde poule had Houtrak geen kind aan Almeerderhout. Na de foursomes was er al een 5-1 voorsprong en met drie zeges in de eerste drie singles stelden Anne-Sterre den Dunnen, Eva Nijenhuis en Annemieke Campo de winst al veilig. Deborah Ruurs en Stella Coné voegden halfjes toe, waarna Lilly-more Mahadewsing nog een vierde zege toevoegde (13-5).

Historisch

De verrassing van de dag zorgde meteen voor een historisch tintje. Want de Noordwijkse 2 is het eerste reserveteam dat een zege boekt op het hoogste niveau. De reserves uit de badplaats waren met 11-7 te sterk voor de Rosendaelsche, dat daarmee een flinke dreun incasseerde.

Sophie Teerink en Christine van den Broek bezorgden de Rosendaelsche nog wel een eerste winst, maar daarna ging het helemaal mis. Met twee zeges kwam de Noordwijkse 2 al met een 2-4 voorsprong uit de foursomes. Marloes Smit tekende meteen daarna voor winst in de eerste single. Hoewel het antwoord meteen kwam van Sophie Teerink, kon de Rosendaelsche het tij niet meer keren. Close was het allemaal wel. De derde, vierde én zesde single werden gedeeld. Femke Kooistra liet met een dikke winstpartij de weegschaal definitief doorslaan in Noordwijks voordeel.

Uithalen

In de tweede damespoule haalden de eerste dames van de Noordwijkse dus flink uit tegen de Eindhovensche 2 (18-0). De toon werd al gezet in de foursomes, waar Mayka Hoogeboom en Tessa de Bruijn aan twaalf holes voldoende hadden om de winst binnen te halen (9&7). Die cijfers toverde Hoogeboom vervolgens ook in haar single tegen Ileen Domela Nieuwenhuis op het bord. Vier zeges in de singles later bewees Hester Sicking echter dat het nóg sneller kon. Zij was na tien holes al klaar met Aline Franken.

Spanning zat er evenmin op het treffen tussen de Noord Nederlandse en de Semslanden. De debutant is tot nu redelijk kanonnenvoer, en ook de Noord Nederlandse had weinig moeite de winst binnen te halen. De drie foursomes gingen al naar de Groningse dames, die vervolgens via Marit Harryvan en Marloes van den Brink al de winst veiligstelden. Alleen Chantal Paassen ging onderuit tegen Nisha van der Meer (5&4), waarna de overige partijen ook naar de Noord Nederlandse gingen (16-2).

Wouwse

De Wouwse Plantage doet het tot slot verrassend goed. Het Brabantse onderonsje tegen Princenbosch werd winnend afgesloten en dat was al de tweede zege in drie wedstrijden. De Wouwse legde de basis voor de overwinning in de foursomes. Twee zeges en eer onbeslist betekenden een 5-1 voorsprong, en die marge kon Princenbosch in het vervolg niet meer goed maken, ook al begon de club de middagsessie prima.

Anouk Sohier klopte Sophie Korthuijs (3&2) en bracht daarmee Princenbosch enigszins terug in de race. Judith van der Voort verloor echter van Sophie Muljono (2&1), waarna Daphne van Houten en Astrid Beenackers met zeges Princenbosch zelfs weer virtueel naast de Wouwse brachten. Laura de Bruin was op dat moment namelijk al klaar met Yasmijn van Dijk en zorgde er met haar zege in ieder geval voor dat Wouwse een punt zou overhouden aan de ontmoeting. Alles kwam daarna neer op de partij van Fleur van Eyndhoven tegen Julika van Leijsen. Die match ging naar de achttiende, maar Van Eyndhoven gaf haar minimale voorsprong niet uit handen (1up) en bezorgde zo de Wouwse de volle winst. Daarmee staat de club ineens zelfs tweede achter de Noordwijkse, hoewel daarachter de Eindhovensche en de Noord Nederlandse slechts twee partijen speelden en nog geen punten morsten.

Standen en uitslagen

Gerelateerd nieuws