Door: Redactie Golfersmagazine
Banen, clubs & amateurs

ELTK: alleen de meiden nog in de race voor de hoofdprijs

Bij de Europese Landen Team Kampioenschappen hebben alleen de Girls zich voor de A Flight geplaatst. De Dames, Boys en Heren eindigden in het strokeplaydeel niet bij de beste acht landen.

 

De Girls stonden na twee dagen strokeplay achtste, wat precies genoeg was om zich voor de A Flight te plaatsen. Vanaf vandaag wordt er matchplay gespeeld en Nederland neemt het hierin vandaag op tegen Italië, die zich als eerste wisten te plaatsten.

Scores

De Dames kwamen niet verder dan een veertiende plaats en moesten dus genoegen met de B Flight. Een negende plaats is dus het maximaal haalbare en de eerste horde die hiervoor moet worden genomen is Schotland.

Scores

Ook de Boys kwamen met een 12de plaats in het strokeplaydeel te kort om zich bij de beste acht landen te plaatsen. En dat ondanks een sterk optreden van kopman Jerry Ji (foto), die twee keer een 69 binnenbracht en hiermee gedeeld tweede werd in het individueel klassement. De eerste matchplaytegenstander met wie moet worden afgerekend is Wales.

Scores

De Heren begonnen het ELTK goed en stonden na dag één gedeeld zesde, maar op een teleurstellende tweede dag zakten ze weg naar de elfde plaats. Ook hier was de B Flight dus het hoogst haalbare. Om nog een kans te maken op de negende plaats moet vandaag worden gewonnen van Portugal.

Scores

Gerelateerd nieuws