Door: Persbericht
Banen, clubs & amateurs
3

Dutch Hickory Tour 2019: Golfen in de sfeer van de jaren twintig

Acht hickorytoernooien op acht verschillende banen, waarvan zeven in Nederland en één in Duitsland.

Zoals re-enactors geheel gekostumeerd de Middeleeuwen naspelen, zo duiken golfers terug in het verleden met het hickoryspel. Deze authentieke vorm van golf wordt gespeeld met antieke golfclubs, waarbij de spelers in een bijpassende outfit van de jaren twintig van de vorige eeuw zijn gestoken. Sinds de opening van het Nederlands Golfmuseum op Golfbaan Landgoed Bleijenbeek in het Limburgse Afferden hebben steeds meer golfliefhebbers de charme van ‘early golf’ ontdekt. En dat is vooral te danken aan de Dutch Hickory Society, die dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer de Dutch Hickory Tour organiseert. Acht hickorytoernooien op acht verschillende banen, waarvan zeven in Nederland en een in Duitsland.

“Het traditionele golfspel wordt met minder stokken gespeeld dan het huidige spel. Je slaat er wat minder ver mee, maar de doorrol is langer. Elke golfspeler kan het. Als je de basis van het golfspel beheerst, kun je in principe ook met een hickorystok spelen. Ik vind het vooral leuk dat we hiermee aandacht schenken aan de geschiedenis van de golfsport. Het zijn gezellige toernooien en het is leuk om je in de traditionele kleding te steken”, vertelt Maria Vrijmoed, secretaris en medeoprichter van de Dutch Hickory Society

De aftrap van de Dutch Hickory Tour vindt plaats op zaterdag 13 april. Zoals gebruikelijk wordt het eerste toernooi op Golfbaan Landgoed Bleijenbeek gespeeld, waar tevens het Nederlands Golfmuseum is gevestigd. Daarna volgen er nog zeven toernooien op andere banen, eindigend op 2 november bij Golfbaan Stippelberg in het Noord-Brabantse Bakel.

Maria Vrijmoed: “Iedere club geeft een eigen invulling aan het toernooi. Zo zal de opening bij Landgoed Golfbaan Bleijenbeek vooral in het teken van het golfmuseum staan en heeft deze de benaming ‘Nederlands Golfmuseum Open Hickory Toernooi’ gekregen. Er wordt dan onder andere een nieuwe collectie zeer oude golfstokken geëxposeerd. Die heeft het museum in bruikleen gekregen van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en daar zijn we uiteraard erg trots op.”

Voor ieder toernooi kun je je afzonderlijk inschrijven. De spelvorm is strokeplay met bruto en netto prijswinnaars (m/v). Om mee te dingen naar een onderscheiding, de zogenaamde ‘Order of Merit’, moet je aan minimaal vier van de acht toernooien hebben deelgenomen. Degenen die niet over hickorystokken beschikken kunnen

deze huren via de Dutch Hickory Society. Het lidmaatschap van de Dutch Hickory Society kost 25 euro per jaar, maar is niet noodzakelijk om aan de toernooien mee te doen. De leden krijgen vijf euro korting op elk toernooi van de Dutch Hickory Tour.

Meer informatie en aanmelding lidmaatschap en Dutch Hickory Tour 2019: stuur een mailtje naar dutchhickorytour@gmail.com.

Data Dutch Hickory Tour 2019

Zaterdag 13 april: Golfbaan Bleijenbeek in Afferden

Zaterdag 1 juni: Golfclub Burg Zievel in Mechernich-Zievel in Duitsland

Zondag 23 juni: Golfbaan Zuid-Drenthe in Erica

Zondag 28 juli: Golfbaan Echt-Susteren in Susteren

Zaterdag 24 augustus: Golf & Countryclub Geijsteren in Geijsteren

Vrijdag 20 en zaterdag 21 september: Ulleberg Heidegolf en The Links Valley in Ermelo

Zondag 22 september: Het Rijk van Nunspeet in Nunspeet

Zaterdag 2 november: Golfbaan Stippelberg in Bakel

 

Gerelateerd nieuws