Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfers Magazine
Banen, clubs & amateurs

De Glazen Bol: Week 6

De kans is groot dat er op Koningsdag beslissingen gaan vallen.

Dames

Poule 1
(Op Houtrak) Noordwijk 2- Amelisweerd, Eindhoven-Almeerderhout, De Pan-Rosendaelsche

In theorie zijn er in deze afdeling nog vijf kandidaten voor twee plaatsen in de kruisfinales: Houtrak, De Pan, het tweede van Noordwijk, Eindhoven en Amelisweerd. De kans dat zowel de Rosendaelsche als Almeerderhout degradeert is overigens vrij groot.
Noordwijk 2 klopt Amelisweerd, Eindhoven boekt een noodzakelijke zege op Almeerderhout en De Pan heeft weinig moeite met de Rosendaelsche. Dat gaat ervoor zorgen dat de laatste poulewedstrijden van 11 mei op Noordwijk mogelijk bol staan van de spanning.

Poule 2
(Op De Semslanden) Wouw-Eindhoven 2, Noordwijk-Noord Nederland, Haagsche-Princenbosch

Drie kandidaten voor twee plaatsen in de play-offs: Haagsche, Noordwijk en Noord Nederland. De Haagsche pakt twee punten en dat gaat ten koste van Princenbosch. Noordwijk wint van Noord Nederland en Wouwse Plantage is veilig na een overwinning op Eindhoven 2


Heren

Poule 1
(Op Noord Nederland) De Gelpenberg-Princenbosch, De Hoge Kleij- Rosendaelsche, Houtrak-De Pan

Noord Nederland is al gedegradeerd en ook De Pan kan dit weekeinde afdalen. We zien dat gebeuren, omdat Houtrak te sterk is voor het team uit Bosch en Duin. De Rosendaelsche stelt een plaats in de play-offs zeker voor van De Hoge Kleij te winnen en Princenbosch behoudt zijn kans door De Gelpenberg te verslaan.

Poule 2
(Op Amelisweerd) Grevelingenhout-Broekpolder, Goyer-Eindhoven, Noordwijk-The Duke

Een mooi treffen op Amelisweerd: De Goyer (8 uit 4) tegen Eindhoven (7 uit 4). Het team uit Eemnes wint en kan zich opmaken voor de halve finale (Stippelberg, 25 mei). Noordwijk wint van The Duke, maar lijkt nu al kansloos voor het ‘naseizoen’. Grevelinghout klopt Broekpolder.

Programma’s, uitslagen en standen

 

 

 

Gerelateerd nieuws