Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfers Magazine
Banen, clubs & amateurs

De Glazen Bol: Week 5

Kunnen we voor sommige teams al vaag een plaats in de play-offs ontdekken? Of komt voor sommige clubs degradatie in beeld?

Dames

Poule 1
(Op Rosendaelsche) Houtrak-Amelisweerd, Noordwijk 2-Eindhoven, Almeerderhout-De Pan

Houtrak is de toch wel verrassende nummer een in deze groep en na een zege op Amelisweerd wordt de kans op een plek in de kruisfinales alleen maar groter. Eindhoven wint van de reserves van Noordwijk en De Pan zorgt ervoor dat Almeerderhout – helaas – puntloos blijft.

Poule 2
(Op Princenbosch) Wouwse Plantage-Noordwijk, Noord Nederland-Haagsche, Semslanden-Eindhoven 2

Aha! Een regelrechte kraker op Princenbosch. De Haagsche en Noord Nederland staan op zes-uit-drie en die teams ontmoeten elkaar. Qua partijpunten is er nauwelijks verschil: 43 voor de Haagsche en 42 voor de equipe uit Glimmen. We schatten de Wassenaarse dames net iets hoger. Nét.
Noordwijk wint van Wouw en Eindhoven 2 wint het degradatieduel van De Semslanden.
 

Heren

Poule 1
(Op De Pan) Noord Nederland-Princenbosch, De Gelpenberg-De Hoge Kleij, Rosendaelsche-Houtrak

Nog een topduel. Het verrassend goed acterende zestal van de Rosendaelsche neemt het op tegen Houtrak. Beide clubs zijn ongeslagen (zes-uit-drie) en de Arnhemmers hebben meer partijpunten (43 om 37). Houtrak heeft meer ervaring in belangrijke duels en gaat winnen. Princenbosch behoudt de kans op een plaats in de halve finales door Noord Nederland te kloppen. Voor dit laatste team worden de degradatiezorgen alleen maar groter.
De Hoge Kleij doet ook nog mee voor de bovenste plaatsen door De Gelpenberg te verslaan.

Poule 2
(Op The Duke) Amelisweerd-Broekpolder, Grevelingenhout-De Goyer, Eindhoven-Noordwijk

De Goyer blijft ongeslagen nipt van Grevelingenhout te winnen. Broekpolder verslaat Amelisweerd en lijkt op weg naar lijfsbehoud. Noordwijk doet wat het moet doen: Eindhoven terugwijzen.

Alle uitslagen, standen en programma’s

 

 

Gerelateerd nieuws