Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfers Magazine
Banen, clubs & amateurs

De Glazen Bol (II)

Week 2 van de Hoofdklasse 2019. Nog meer verrassingen? Zou best kunnen. Feit is wel dat we na zaterdag een beetje kunnen zien hoe de verhoudingen liggen.

Dames

Poule 1

Dat was afgelopen zaterdag – redenerend aan de hand van de handicaps – meteen een verrassing: de winst van Houtrak op Noordwijk 2.
Zaterdag is Amelisweerd de baan waarop de Rosendaelsche een nipte overwinning op Almeerderhout behaalt. Eindhoven klopt Houtrak en De Pan bindt het tweede team van Noordwijk aan de zegekar.
 

Poule 2

Ook hier toch wel een surprise: het feit dat Noordwijk de punten moest delen met Princenbosch.
De dames van Noordwijk nemen op Eindhoven revanche door De Semslanden te verslaan. De Haagsche is beter dan Wouw en Noord Nederland wint met klein verschil van Princenbosch.
 

Heren

Poule 1

Ja, De Gelpenberg stuntte flink met een zege op Noord Nederland. Dat sprookje krijgt echter op Princenbosch geen vervolg, want Houtrak schatten we hoger in. De Hoge Kleij wijst Noord Nederland terug en De Pan pakt tegen de Rosendaelsche beide punten.
 

Poule 2

Noordwijk geklopt door Broekpolder? Zonder Jerry Ji is men kennelijk kwetsbaar. Zaterdag is Broekpolder gastheer voor de tweede speelronde. Eindhoven wint de derby tegen The Duke. De Goyer komt op vier uit twee door Amelisweerd te verslaan en Noordwijk maakt de fout van vorige week goed: winst op Grevelingenhout.

Alle schema’s, uitslagen en standen

 

Gerelateerd nieuws